Política 27/12/2014

Junqueras insta Mas a negociar ja un full de ruta "nítid" per la independència

El líder d'ERC lamenta, en un article a l'ARA, el "frontisme" del "debat esgotador" sobre la llista i reclama centrar-se en un gran acord amb amplíssim suport ciutadà

Ara
1 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, fa setmanes que ha desestimat l'oferta de "llista de país" d'Artur Mas, a la qual també han dit que no la CUP i ICV i sobre la qual mostra reserves Unió. En un article que publica aquest diumenge l'ARA, titulat 'Fem-ho bé i fem-ho ja', insta el president a superar el debat i centrar-se a "consensuar ja un full de ruta nítid per la independència" i convocar ja les eleccions plebiscitàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Explica que cal un "gran acord per construir ja un nou país que neixi amb un suport ciutadà amplíssim i transversal", i que això passaria per "almenys tres grans candidatures de país compromeses amb un mateix objectiu: la independència". El líder republicà es refereix a llistes que orbitin entorn de Mas i CDC, ERC i els exsocialistes, i la CUP i el Procés Constituent, per cobrir així tot l'espectre ideològic "i no deixar escapar ni un sol vot".

L'article, que a partir de les onze de la nit de dissabte es podrà consultar en obert, aborda les infructuoses converses amb Mas dels darrers dies: "Portem setmanes, mesos, d'un debat esgotador que ha generat una controvèrsia innecessària", afirma.

stats