Política 15/08/2015

Javier Arenas: "La independència de Catalunya portaria a la ruïna"

El vicesecretari de política autonòmica i local del PP, Javier Arenas, assegura que espera que el govern espanyol no hagi d'aplicar l'article 155 de la Constitució

Europa Press
1 min
TOT ESPERANT EL FRACÀS DE L'ENTESA CIU-ERC
 El PP confia que un eventual acord de legislatura entre nacionalistes i republicans està condemnat a implosionar per les seves contradiccions internes. Els populars planegen intensificar la pressió sobre el futur govern per fer-lo descarrilar. Javier Arenas (a la imatge) va dir ahir que ERC creix cada vegada que CiU "es radicalitza".

SevillaEl vicesecretari de política autonòmica i local del PP, Javier Arenas, ha advertit que el projecte independentista del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, portaria aquesta comunitat a la "ruïna", tant per la incapacitat que el territori tindria a l'hora de sufragar la despesa pública com per l'atur que es generaria a conseqüència de la pèrdua d'oportunitats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista concedida a Europa Press, Arenas ha assegurat que en aquests últims anys en què "no hi ha hagut gestió" a Catalunya perquè Mas s'ha dedicat a la "propaganda del projecte independentista" l'economia autonòmica ha subsistit gràcies al fet que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha "bolcat" amb aquesta comunitat.

Després d'apuntar que Mas sap perfectament que l'estat de dret "no mirarà cap a un altre costat en cap moment" i que al marge de la legalitat "no hi ha res a parlar", Arenas ha dit que té l'"esperança" que no calgui aplicar l'article 155 de la Constitució, que preveu la intervenció de l'executiu central d'una autonomia per forçar-la a complir les seves obligacions.

"Això no està sobre la taula", ha subratllat el dirigent popular, que ha dit que el president de Catalunya també té molt clar que l'estat de dret es defensarà a través dels seus tres poders: l'executiu, el legislatiu i el judicial.

Respecte a la intenció del líder de Ciutadans, Albert Rivera, de liderar un front constitucionalista amb PP i PSC després de les eleccions catalanes, Arenas ha dit que la seva formació està disposada a parlar amb Ciutadans i amb el PSC, "si clarifica la seva posició", per establir estratègies comunes que són "imprescindibles" a Catalunya.

stats