POLÍTICA
Política 05/11/2012

Jordi Pujol: "Catalunya està preparada per a la independència"

L'expresident de la Generalitat diu en una entrevista a la Cadena SER que "la voluntat majoritària d'un país no pot ser ignorada"

Ara
1 min
Pujol a la Ser, amb la periodista Pepa Bueno / SER

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha assegurat avui que "Catalunya està preparada per a la independència" i ha subratllat que "no es pot ignorar la voluntat majoritària d'un país". En una entrevista a la Cadena SER, l'expresident de la Generalitat ha criticat que l'estat espanyol "es negui a valorar el fet diferencial català" i que el missatge mediàtic i polític que arriba des de fora de Catalunya sigui “molt hostil”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } "Ens han plantejat un dilema que no volíem: sereu independents o residuals", ha dit Pujol, que ha recordat que, fins fa "molt poc", el que realment plantejava CiU era el pacte fiscal i que va ser "el rebuig total" per part del govern espanyol el que va portar a la necessitat de decidir sobre el futur de Catalunya. "Hi ha una cosa que seria traumàtica: seguir com estem", ha afirmat.

Pujol ha dit que l'estat espanyol ha pecat "d'excés d'eufòria, borratxera d'èxit, sobrevaloració i, sobretot, arrogància". "Durant 60 anys he intentat defensar la identitat de Catalunya sense haver-ho de fer fora de l'estat espanyol", ha recordat l'expresident, que ha assegurat que si ara hi hagués un referèndum per la independència votaria que sí. "No m'ho hauria imaginat fa uns anys", ha dit, i ha reconegut que té una "actitud escèptica respecte del que pugui passar”.

El president s'ha mostrat contundent en afirmar que Catalunya "no es dividirà". "Un mèrit de Catalunya és que, havent rebut una gran quantitat de gent de fora, hem sabut mantenir la cohesió de país i la convivència", ha recordat.

stats