POLÈMIC ARTICLE DE DURAN
Política 24/09/2013

Turull no veu possible que Catalunya sigui un estat dins d'Espanya, com defensa Duran

El president de CiU al Parlament afirma que una tercera via depèn de "l'altre costat", on de moment s'imposa "l'immobilisme"

Acn
2 min
Jordi Turull el 21/04/2013

BarcelonaEl president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, no veu possible que Catalunya sigui un estat propi dins d'Espanya, és a dir, no coincideix amb el model confederal que defensa UDC. En una entrevista a RAC1, Turull ha apel·lat a la història del catalanisme per afirmar que "com més democràtica, moderna i europea ha estat Espanya, més insensible ha estat a les demandes de Catalunya". En referència a la tercera via que ha proposat el líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, en un article a 'La Vanguardia', Turull ha recordat que aquesta opció no depèn només dels catalans, sinó també de "l'altre costat", i ha remarcat que, de moment, a l'altre costat s'imposa "l'immobilisme".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Turull, l'experiència s'ha de tenir en compte i, en aquest sentit, ha recordat que el catalanisme polític històricament ha seguit una aposta per una Espanya "democràtica, moderna i europea". Però, pel president de CiU al Parlament, s'ha demostrat que aquesta estratègia no ha funcionat. "Com més democràtica, moderna i europea ha estat, Espanya més insensible ha estat amb les demandes de Catalunya", ha conclòs, per després afegir que "l'efecte ha estat el contrari".

Davant aquesta situació, Turull ha explicat que Catalunya ha decidit "agafar un altre camí per ser el que vulguem ser". "Això d'un estat dins d'Espanya no ho veig per enlloc", ha afegit.

Preguntat sobre si la consulta ha de tenir més de dues opcions com a possibles respostes, ha respost que "la pregunta ha de ser clara i la resposta, també, perquè sigui incontestable a Catalunya, a l'estat espanyol i a la comunitat internacional". A més, ha explicat que CDC no revelarà quina és la seva proposta de pregunta i resposta de la consulta per tal de no perjudicar les negociacions amb la resta de partits i amb l'objectiu que hi hagi consens amb el màxim de forces possibles.

Tot i així, ha defensat que CiU va "a l'una" al Parlament i ha afirmat que aquesta unitat es veurà a les votacions del debat de política general que se celebra a la cambra catalana a partir de demà dimecres.

En aquest sentit, ha tret importància a les discrepàncies amb UDC i ha apuntat que hi ha interès a "dimensionar certes coses" seguint l'estratègia de "divideix i impera".

stats