Política 27/09/2012

José Bono, sobre un referèndum a Catalunya no avalat per Madrid: "No m'imagino Mas i Duran com a revolucionaris soviètics trencant les lleis"

L'expresident del Congrés diu a TV3 que no concep "una Espanya sense Catalunya". Sobre un hipotètic referèndum, insta CiU a "complir amb la llei" en el marc de la carta magna i, sobre una Catalunya independent, diu: "I ara què, els meus amics Paco i Pedro hauran de ser estrangers?"

Ara
2 min
José Bono, a 'Els matins' de TV3

BarcelonaJosé Bono admet que la Constitució ha de ser un text obert a revisions, però remarca que "en un estat de dret, complir amb la llei és fonamental". En aquesta línia, convida CiU a actuar com el que és, "un grup d'ordre", diu, i sobre un hipotètic referèndum per l'autodeterminació no avalat per Madrid, l'expresident del Congrés diu: "No me'ls imagino [Artur Mas i Duran i Lleida] com a revolucionaris soviètics trencant les lleis. CiU no és un grup de desordre constitucional".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El també expresident de Castella-la Manxa i exministre de Defensa, que aquest dijous ha anat a 'Els matins', de TV3, a presentar el seu llibre 'Les voy a contar' −del qual assegura que és un exercici de "sinceritat" històrica i política−, assegura que no concep "una Espanya sense Catalunya", i considera que "separats viurem pitjor tots". Bono subratlla que, "com a socialista", creu que "el més bonic és la solidaritat entre els pobles", i conclou: "He dit de totes les maneres possibles que no estic a favor de la independència de Catalunya".

L'expresident del Congrés ha assegurat que va seguir la manifestació de la Diada a Barcelona "amb tristesa, però la vaig seguir", i ha remarcat que, en veure que "algunes forces polítiques" avalaven el clam independentista que s'hi va sentir, immediatament va pensar en els seus "amics paisans −de Castella-la Manxa− que viuen a Catalunya i que se senten catalans com ningú. Ara, els meus amics Pedro i Paco, hauran de ser estrangers?".

Sobre la polèmica arran de les paraules de l'expresident extremeny Guillermo Fernández Vara (PSOE), que en un missatge al seu blog, aquest dimarts, reclamava a Artur Mas que els retornin "150.000 extremenys" si Catalunya s'independitza, Bono ha assegurat que Vara "és una persona sensata", i ha subratllat que "tots tenim dret a cometre errors, o a que ens malinterpretin".

També s'ha referit al missatge amenaçador llançat des de l'Asociación de Militares Españoles (AME) la setmana passada, els quals, amb un comunicat, van obrir la porta a una intervenció militar "si algú s'atreveix a posar en dubte la integritat territorial d'Espanya". Bono ha assegurat que els exèrcits d'Espanya "han fet una evolució exemplar, però de fatxes n'hi ha a tot arreu", i ha reblat: "No hem de confondre un arbre amb un bosc. No en facin cas".

stats