Política 26/03/2012

Josep Rull: "El concepte de nació i estat propi és molt més potent que el d'independència"

El nou secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha assegurat a RAC1 que el seu partit treballa per la "plenitud nacional", que passa "per l'Estat propi, el benestar i el progrés"

Ara
1 min
Pujol, amb Mas i Rull després de ser escollits

BarcelonaEl nou secretari d'organització de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Josep Rull, ha explicat en una entrevista a 'El Món a RAC1' que els seu partit, que li ha donat aquest càrrec en el congrés que han celebrat aquest cap de setmana a Reus, no es defineix com a partit independentista perquè "és nacionalista" i que "treballa per la plenitud nacional".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des del punt de vista de Rull, té molta més força l'"estat propi". Creu que hi ha dos elements molt més potents que la independència per a CDC, són "la sobirania" i "l'Estat propi". Dos elements que, segons afirma són clau per portar "el país" cap al benestar i el progrés.

Rull opina que l'aposta per l'Estat propi és fruit de la impossibilitat de tenir un sistema fiscal com el que té el País Basc, cosa que ha quedat clara "després de la sentència del Tribunal Constitucional".

Tot i aquesta aposta independentista, que CDC ha fet aquest cap de setmana durant el seu congrés, Rull insisteix que són diferents d'ERC. Les diferències entre els uns i els altres són, segons el secretari de Convergència, "una estratègia gradualista", un "full de ruta", "amplíssims consensos", "agenda pròpia" i la voluntat de fer un "gran pacte amb Catalunya".

stats