Política 13/11/2013

Duran i Rubalcaba es reuneixen al Congrés per abordar la situació política i l'agenda parlamentària

El portaveu de CiU a Madrid va mantenir contactes també dimarts amb el govern espanyol sobre els pressupostos

Acn
2 min

MadridEl portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, i el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, es reuneixen aquest dimecres al Congrés dels Diputats per abordar qüestions de l'agenda catalana i parlamentària. El contacte es produeix després de la Conferència Política del PSOE d'aquest cap de setmana, on els socialistes espanyols van mostrar el seu suport a una reforma federal de la Constitució però van reiterar la seva oposició al dret a decidir. Fonts de CiU apunten que la reunió té lloc en el marc dels contactes habituals que mantenen al Congrés dels Diputats i que es va concertar aquest dimarts a la tarda. Duran i Rubalcaba s'han trobat al despatx que el secretari general del PSOE té a la part noble del Congrés dels Diputats. Segons aquestes fonts, era una reunió pendent des de feia setmanes. Previsiblement s'hi aborda el calendari polític a Catalunya i la possibilitat que els partits catalans portin al Congrés dels Diputats una proposta perquè l'Estat transfereixi a la Generalitat la competència per celebrar una consulta fent ús de l'article 150.2 de la Constitució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La trobada es produeix també després que els socialistes espanyols i el PSC celebressin dissabte i diumenge a Madrid la Conferència Política del PSOE, on van provar d'impulsar el projecte d'alternativa a les polítiques del PP. A la trobada, Rubalcaba va apel·lar a la unitat del socialisme i va assegurar que PSC i PSOE treballaran junts per posar en marxa un nou model territorial que passa per la reforma federal de la Constitució. Amb tot, el PSOE va tancar la porta al dret a decidir.

Duran i Lleida també va mantenir contactes aquest dimarts amb diversos membres del govern espanyol per abordar algunes de les esmenes que la Federació va presentar als Pressupostos Generals de l'Estat per al 2014. Entre altres, CiU presentava una modificació per permetre a les comunitats autònomes reactivar l'impost de dipòsits bancaris que paguen les entitats, malgrat que la iniciativa va topar amb l'oposició del PP.

stats