Política 15/03/2013

Duran: "Tant de bo Unió pugui algun dia celebrar primàries per escollir candidat a la Generalitat"

"Hi té dret", ha considerat el líder democristià en una visita a Lleida

Efe
1 min
El cap de files d'Unió, Josep A. Duran i Lleida.

LleidaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, ha assenyalat avui que "tant de bo" algun dia el seu partit pugui celebrar unes eleccions primàries per escollir candidat a la presidència de la Generalitat, ja que considera que hi "té dret". Duran, que ha visitat aquesta tarda Lleida per lliurar carnets d'Unió als nous militants, ha fet aquestes declaracions en ser preguntat per l'anunci de primàries que ha realitzat avui el PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aprofitant un error de la periodista que li ha preguntat si el seu partit es planteja fer primàries, en comptes de preguntar per CiU, Duran ha recordat que Unió no necessita primàries "perquè mai no podem ser candidats".

No obstant això, ha afegit que creu que "Unió té dret a tenir algun dia candidat a la presidència de la Generalitat" i que no li semblaria malament que hi hagués un sistema de participació de la militància per elegir-lo. "Tant de bo algun dia Unió, en el si de CiU o fora, mai se sap, pogués decidir-ho", ha assenyalat.

En tot cas, Duran ha puntualitzat que, segons el seu parer, les primàries "no són la panacea de la democràcia", perquè de vegades porten un debilitament dels partits. "No confonguem els models anglosaxons amb els europeus", ha dit.

Malgrat això, ha afegit que ell no les descarta: "Estic disposat a parlar-ho en el si d'Unió, però hem d'estudiar-ho".

stats