Política 26/05/2013

Pelegrí: "La llei Wert és preconstitucional i està feta per agredir Catalunya"

El conseller i dirigent d'Unió crida al "diàleg polític i social" per poder "afrontar els reptes complicats de futur" dels catalans

Acn
2 min
Josep Maria Pelegrí a l'aplec del cargol de Lleida

LleidaEl conseller d'Agricultura, i secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, ha carregat aquest diumenge contra la LOMCE que impulsa el ministre d'Educació, José Ignacio Wert. Per Pelegrí, la norma és "preconstitucional", no respecta "ni la Constitució ni l'Estatut" i està concebuda "per agredir a Catalunya". Segons el conseller, la nova llei espanyola d'educació pretén "fomentar les divisions i discriminacions a Catalunya", i per això ha fet una crida a "defensar la immersió lingüística i el model educatiu català". De la mateixa manera, Pelegrí ha reclamat "més diàleg polític i social" perquè els catalans puguin afrontar "els reptes complicats de futur". "La llei Wert està feta per agredir Catalunya. No preserva ni la Constitució ni l'Estatut i és una llei preconstitucional". Així de contundent s'ha mostrat el conseller i dirigent d'Unió en valorar la LOMCE, durant la seva visita a l'Aplec del Caragol de Lleida. I és que segons Josep Maria Pelegrí, la norma que impulsa el govern espanyol per al sector educatiu "vol fomentar les divisions i discriminacions a Catalunya". De la mateixa manera, el conseller ha assegurat que aquesta és una norma "intencionada, que té com a objectiu fer mal a Catalunya", i per això ha demanat "defensar el nostre model lingüístic i escolar, perquè és un model bo, garantit per la Constitució i per l'Estatut, participat, que ha tingut els seus fruits, i que demostra que no hi ha cap discriminació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pelegrí ha reclamat, en aquest sentit, que la societat catalana i els partits facin aquesta defensa aferrissada del model escolar i lingüístic català, i ha demanat "que es retiri aquesta llei, que es torni a iniciar el diàleg i que intentem construir una nova norma que sigui respectuosa amb el model d'immersió lingüística i amb el propi model de país com a societat que vol ser".

Per tot això, Josep Maria Pelegrí ha assegurat que el que cal ara a Catalunya és "que hi hagi més política i mes diàleg". "Necessitem que es parli més, que tinguem partits oberts, respectuosos amb tots els altres, i que tinguin una capacitat per arribar als màxims acords possibles", ha afirmat, tot recordant que "la història del catalanisme polític ens ha ensenyat que la divisió porta al fracàs". "Necessitem unitat política, unitat social i unitat de la nostra societat per intentar afrontar els reptes complicats de futur", ha sentenciat.

"Estirada d'orelles" de la 'troika' al govern espanyol

D'altra banda, el conseller ha interpretat les darreres recomanacions i comentaris dels enviats europeus per controlar l'economia espanyola com un toc d'alerta a l'Estat. "Crec que han fet una estirada d'orelles al govern de l'Estat", ha dit Pelegrí, que ha fet una crida perquè l'executiu de Mariano Rajoy "contesti per què si Espanya ha rebut 48 milions d'euros no han anat destinats a les pimes, a donar liquiditat al sector productiu, i nomes s'han dedicat a recuperar bancs". "Hem de poder finançar projectes, il·lusions, empreses, i destinar diners a la liquiditat", ha reclamat, tot apuntant que la llei d'empreses i emprenedors presentada pel govern espanyol és "una resposta insatisfactòria que no compleix els objectius".

stats