Política 08/10/2013

Rull obre la porta a una plataforma conjunta de partits sobiranistes de cara a unes eleccions plebiscitàries

El secretari d'organització de CDC defensa que aquesta iniciativa tingui una primera fase als comicis europeus que se celebren el maig vinent

Oriol March
1 min

BarcelonaEl secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha assegurat aquest dimarts al matí en una entrevista a 'El món a RAC1' que, de cara a unes eleccions plebiscitàries, el més convenient seria una plataforma conjunta de partits sobiranistes que també obri la porta a la societat civil. "No puc entendre unes eleccions plebiscitàries sense un plantejament com aquest", ha defensat Rull, que ha demanat que aquesta iniciativa tingui una primera fase als comicis europeus que se celebren el maig vinent. Aquesta candidatura a les europees, que s'està "parlant" amb ERC i amb Unió –els dos tenen reticències–, podria estar encapçalada per un independent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent de Convergència ha considerat "quimèric" un clima d'entesa amb l'Estat que permeti pactar una tercera via alternativa a la independència. "La tercera via ha estat dinamitada amb molta contundència i acarnissament", ha resumit Rull, que ha considerat un "bucle etern" el fet d'anar a Madrid a oferir pactes. Es referia així al cop de porta que va rebre ahir dilluns el nou model de finançament proposat per Alícia Sánchez-Camacho per part dels seus propis companys del PP, i també, implícitament, a la resposta que va rebre el líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, per part del president espanyol, Mariano Rajoy, que va afirmar que "no sé què és la tercera via".

Rull ha observat una "certa remuntada" a les enquestes, però ha admès que el resultat que aconsegueix CiU a les projeccions −no més de 37 diputats davant els 50 actuals− "no entusiasma". El secretari d'organització de CDC ha assenyalat que la gestió de la crisi i les "reinterpretacions i matisos" del programa electoral són les culpables de la caiguda a les enquestes.

stats