PRESSUPOSTOS DEL 2014
Política 27/11/2013

ICV-EUiA proposa ingressos addicionals de 2.000 milions en les esmenes als pressupostos

Els ecosocialistes són el grup que més esmenes han presentat als comptes de la Generalitat

Efe
1 min

BarcelonaICV-EUiA ha proposat aquest dimecres un paquet de mesures fiscals "alternatives" als Pressupostos de la Generalitat per a 2014 que permetrien incrementar els ingressos en "més de 2.000 milions d'euros" com la lluita contra el frau fiscal, augmentar l'impost de successions o nous tributs mediambientals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari general d'ICV i diputat ecosocialista Josep Vendrell ha presentat al Parlament les esmenes parcials del seu grup als comptes del Govern –més de 1.000 iniciatives– per, segons ha justificat, "donar la volta" a uns pressupostos que "legalitzen les retallades ocultes de 2013" i donen llum verda a les privatitzacions per "vendre el país". "Catalunya no es mereix aquests pressupostos que fan cròniques les retallades", ha argumentat Vendrell. ICV-EUiA és el partit que més esmenes parcials ha registrat.

Lluitar contra el frau fiscal, que segons els ecosocialistes suposaria uns ingressos addicionals d'uns 1.000 milions d'euros, augmentar l'impost de successions i el de patrimoni, gravar els pisos buits o nous tributs mediambientals són algunes de les mesures que proposa ICV-EUiA.

Vendrell ha explicat que el seu grup ha presentat més de 1.000 esmenes parcials als comptes de la Generalitat amb l'objectiu d'assegurar la sostenibilitat de les finances públiques catalanes de "forma diferent" a la que proposa el Govern, i per garantir l'estat del benestar, els serveis públics, les polítiques mediambientals o els instruments que permetin la reactivació econòmica.

stats