Política 23/12/2015

Junqueras renuncia a l'alcaldia de Sant Vicenç dels Horts

El líder d'Esquerra ha anunciat aquest dimecres al seu equip de govern la voluntat de concentrar-se en exclusiva en el procés polític nacional. El substituirà l'ara regidora d'ERC Maite Aymerich

Marc Colomer
2 min
Junqueras, amb Aymerich al costat / ARA

BarcelonaEl líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha anunciat aquest dimecres al seu equip de govern municipal que renuncia a l'alcaldia de Sant Vicenç dels Horts per concentrar-se en exclusiva en el procés polític nacional d'autodeterminació. Segons ha pogut saber l'ARA, el líder d'ERC anunciarà la renúncia al consell nacional que la formació celebra aquest vespre. La renúncia al càrrec i a l'acta de regidor es fa efectiva ja sigui per assumir la vicepresidència econòmica i la presidència de la comissió delegada de l'àrea econòmica de l'eventual nou Govern –en cas que l'assemblea de la CUP avali la proposta d'acord de Junts pel Sí– o bé per encarar nous comicis –si l'esquerra independentista es tanca en banda el dia 27.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La renúncia, que tindrà efectes a partir d'aquest mateix 23, es formalitzarà en un ple de la setmana que ve. El líder dels republicans va accedir a l'alcaldia del seu municipi el 2011 gràcies a un acord amb CiU i ICV-EUiA, que van desbancar el PSC, primera força, del govern municipal. En paral·lel a assumir l'alcaldia, prenia també les regnes al capdavant d'ERC després de la desfeta del 2010. A les últimes eleccions va revalidar el càrrec després de passar de sis a nou regidors i superar el PSC per primer cop com a primera força, i governa aquest municipi del Baix Llobregat en coalició amb Podem, per bé que va ser investit també amb els vots d'ICV. El substituirà la fins ara tinent d'alcalde Maite Aymerich.

"El moment de donar pas"

En la carta que ha fet arribar Oriol Junqueras als regidors i treballadors de Sant Vicenç dels Horts, assegura que ha estat una decisió "difícil" que ha pres després d'un "procés de reflexió i convençut que ha arribat el moment de donar pas". "M’enduc, molt sincerament, una experiència vital impagable i un bagatge de treball i coneixements que estic convençut seran determinants per continuar treballant al servei del país i de tota la seva gent", diu.

A més, considera els regidors i treballadors del consistori "els veritables artífexs" d'un balanç que considera "prou satisfactori" per a Sant Vicenç dels Horts. I es mostra convençut que la seva successora, la que va ser número dos de Junts per Sant Vicenç –marca d'ERC en aquesta ciutat del Baix Llobregat– i primera tinent d'alcalde fins ara, "ho farà molt millor" que no ell. "Tenim la immensa sort de disposar d'un capital humà excepcional, de vicentins i vicentines amb una enorme capacitat, que desborden il·lusió i voluntat de servei", conclou.

stats