Política 21/09/2017

Junqueras admet que la macrooperació policial ha "alterat" els preparatius per celebrar el referèndum

El vicepresident, però, remarca: "Hem de treballar per fer possible l'1-O"

Xavi Tedó
2 min
Junqueras admet que la macroperació policial ha "alterat" els preparatius per celebrar el referèndum

BarcelonaEl vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha admès les dificultats per celebrar el referèndum després de la macrooperació policial que va tenir lloc ahir. "Qui altera el 'com sempre' no som nosaltres, però al final només el poble salva el poble, només el compromís pot salvar els drets de la gent; fem tot el que està al nostre abast, però han alterat les condicions del joc".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha reconegut en declaracions a TV3 que "és evident que [el referèndum] no es pot celebrar de la manera que voldríem; no podem votar com sempre, la meitat de l'equip d'Economia està detingut, però vull estar a l'altura del seu exemple perquè la majoria dels ciutadans volen votar". "Hem d'estar al seu costat: moltes coses impossibles les hem fet gràcies a gent com Francesc Sutrias, Lluís Salvadó o Natàlia Garriga".

"No és gaire habitual que entrin al departament d'Economia. Ara insinuen que ens detindran a nosaltres, però jo només soc rellevant al meu entorn familiar. Hi ha gent més preparada que jo. Estem absolutament compromesos amb la nostra feina", ha afirmat sobre la seva possible detenció o la del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. "Hem de complir amb el mandat, hem de treballar per fer possible l'1-0", ha insistit.

Després de lamentar les detencions que, a parer seu, obeeixen a "la voluntat d'estroncar la feina del departament", ha contestat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en relació amb la intervenció dels comptes de la Generalitat, que, segons ell, no té sentit: "Hem reduït el 85% del dèficit de totes les administracions. Qui som els honrats i qui té un partit sencer imputat per corrupció?", s'ha preguntat el vicepresident en al·lusió al PP. "Tota la informació de les nostres despeses és pública i transparent cada dia, i la interventora general ha passat la informació a Hisenda perquè emparem els drets dels treballadors públics", ha assenyalat després que ahir es fes públic que Economia torna a passar setmanalment les despeses de la Generalitat com exigia el ministre Cristóbal Montoro.

stats