Política 19/09/2017

Junqueras: "Els que criden a no votar aplanen el camí al PP"

El vicepresident evita parlar dels comptes intervinguts en un acte de campanya al Prat de Llobregat

Anna Moyà
2 min
Oriol Junqueras en l'acte de campanya al Prat.

El Prat de LlobregatEsquerra Republicana segueix fent campanya pel 'sí' al referèndum de l'1-O amb un acte a la plaça de Catalunya del Prat de Llobregat, on s'han congregat centenars de persones, i que ha comptat amb la participació del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras. "Cada dia ens provoquen, cada dia voldrien que a sobre reaccionéssim, i no ho hem fet, i no ho farem", ha dit Junqueras, que ha criticat que "els qui criden a no votar són els que aplanen el camí al PP, al govern de Mariano Rajoy".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El vicepresident ha insistit que "el futur del país està molt millor en mans del conjunt del poble" que a les del govern espanyol, que "intenta intervenir la nostra economia i impedir que invertim" –ha dit, en referència a la intervenció de les finances de la Generalitat per part del ministeri d'Hisenda–. És l'única menció que ha fet sobre el conflicte pel control dels comptes catalans. També ha lamentat que "es posin en risc els drets" dels catalans amb atacs contra "mitjans de comunicació, empreses i amb registres".

"La millor manera de defensar els drets és exercint-los", ha afegit, i ha instat els assistents a anar a votar i a convèncer el seu entorn perquè ho faci.

El líder d'ERC també ha cridat a la serenitat per fer front a les "provocacions": "Cada vegada que ens provoquen contestem amb somriures, amb clavells i amb la nostra feina".

A l'acte també hi han intervingut els diputats Teresa Vallverdú i Gerard Gómez del Moral, i el portaveu d'ERC a l'Ajuntament del Prat, Jordi Ibert, a més de l'expresident de Súmate i també diputat Eduardo Reyes.

Vallverdú ha destacat que "diuen que estem fent un acte il·legal, però realment el que fem és exercir un dret, el dret a reunió, que ens han aniquilat aquests dies. Hem d'anar a votar". Goméz del Moral ha insistit que "el dia 1 d'octubre votarem", i ha apuntat que "amb una sola urna hem fet saltar els costures del règim del 78". Jordi Ibert, per la seva banda, ha criticat que l'alcalde de la seva localitat no hagi cedit espais per al referèndum.

stats