Política 25/07/2016

Junts pel Sí portarà les conclusions de la comissió del procés constituent al Parlament durant aquest ple

Així ho ha decidit la reunió del grup parlamentari de la coalició sobiranista

Oriol March
1 min
El grup parlamentari de Junts pel Sí en una votació en un ple de la cambra en el transcurs d’aquesta legislatura.

BarcelonaJunts pel Sí ha decidit aquesta tarda portar al ple del Parlament d'aquesta setmana les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent, segons fonts consultades per l'ARA. Encara no hi ha data ni hora del moment en què seran debatudes. De fet, hi ha un especial secretisme al voltant de la qüestió, tenint en compte que la mesa del Parlament havia descartat incloure-ho en l'ordre del dia i que el Tribunal Constitucional (TC) ja va advertir fa sis dies que aquesta comissió ha de respectar la legalitat estatal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El pas que va fer el TC la setmana passada és estimar l'incident d'execució de sentència que va interposar el govern espanyol per alertar que el Parlament, en tirar endavant la comissió d'estudi, estava desobeint la sentència que anul·lava la declaració de sobirania del 9-N. Això vol dir que l'alt tribunal considera que hi ha una "coincidència substancial" entre la comissió d'estudi i els objectius que perseguia la declaració rupturista del 9-N. De fet, el tribunal assenyala que les conclusions "contravenen clarament els mandats" del tribunal.

Aquest matí, després de la primera reunió de l'executiva del Partit Demòcrata Català (PDC), Marta Pascal, la nova coordinadora general dels nacionalistes, ha assegurat que el més "possible" és que les conclusions –que inclouen un "mecanisme unilateral de participació– es debatin els propers dies.

stats