TOPADA POLÈMICA
Política 08/02/2015

Detinguda una advocada de LAB que va cridar a la Guàrdia Civil: "Quan guanyem us n'anireu a prendre pel cul!"

La dona hauria escopit als agents i els hauria acusat de voler-se quedar 1.700 euros que afirma que provenien de la recaptació d'un concert

Europa Press
2 min
Agents de la Guàrdia Civil davant de l'Ajuntament de Lloret de Mar, en una operació contra la màfia russa / ACN

MadridLa Guàrdia Civil va arrestar dissabte a Tafalla (Navarra) una dona a la qual el cos identifica com una advocada del sindicat abertzale LAB després de protagonitzar un incident amb els agents als quals hauria insultat, escopit i proferit crits i els hauria advertit que, quan guanyin les eleccions, "els guàrdies civils se n'aniran a prendre pel cul del poble". En l'incident va trucar fins i tot a dos regidors de Bildu que es van arribar a personar a la zona, segons han informat a Europa Press fonts oficials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els fets van passar a última hora de la tarda d'aquest dissabte a l'esmentada localitat quan una patrulla de la unitat de seguretat ciutadana de la Guàrdia Civil afirma que es va aproximar a un cotxe ocupat per quatre persones que estaven comptant diners a dins del vehicle. Eren pels voltants d'una carpa en què es feia un concert.

En detectar la presència de les autoritats, la persona que ocupava el seient del conductor hauria sortit fugit corrent. En ser preguntats la resta d'ocupants del cotxe per la identitat d'aquesta persona, haurien afirmat que no el coneixien. Els agents haurien descobert llavors al seient que havia deixat lliure aquesta persona una quantitat d'haixix, de manera que van identificar la resta i van aixecar una acta per consum o tinença de drogues tòxiques o estupefaents.

En aquest moment s'haurien presentat al lloc diverses persones, entre elles la dona detinguda. Segons les mateixes fonts, la Guàrdia Civil, quan en va saber la identitat, la va vincular com a advocada de LAB. Aquesta persona, en veure el que estava passant, hauria trucat per telèfon a dos regidors de Bildu que, minuts després, també s'haurien presentat a la zona.

Els hauria acusat de voler-se quedar amb els diners

Llavors hauria començat a increpar els agents, els hauria titllat de torturadors i els hauria acusat de voler quedar-se amb els diners que estaven comptant els ocupants del cotxe. La quantitat ascendia a 1.700 euros i els ocupants del cotxe haurien assegurat que procedia de la recaptació del concert.

En l'incident, l'arrestada hauria escopit als agents i proferit crits com "quan guanyem les eleccions us n'anireu a prendre pel cul del poble", sempre segons les mateixes fonts. La dona hauria arribat fins i tot a fer una crida a la gent que estava en aquell moment en el lloc perquè actuessin contra la Guàrdia Civil, cosa que hauria provocat que un grup de persones es sumés a la fustigació dels agents. Això hauria desembocat en una situació de tensió en què s'haurien registrat llançaments d'objectes contra la patrulla.

La dona va ser detinguda malgrat que hauria ofert resistència i estaria acusada d'atemptat contra l'autoritat, desobediència i resistència greu a l'autoritat. En ser traslladada a les dependències de la Guàrdia Civil, hauria sol·licitat l''habeas corpus', de manera que la jutge de guàrdia va decidir deixar-la en llibertat en haver estat identificada i tenir domicili conegut. Està, per tant, a l'espera de comparèixer davant l'autoritat judicial.

stats