Política 22/05/2015

L'AMI demana als ajuntaments que pengin banderes de Dinamarca al balcó

"És una mostra d'agraïment al primer país que ha reconegut, a través del seu Parlament, el procés d'independència de Catalunya", assenyala el president de l'organització, Josep Maria Vila d'Abadal

Europa Press
1 min
La bandera danesa, a la seu del museu, edifici contigu a la Casa de la Vila de sant Pol de Mar / ACN

BarcelonaL'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha fet una crida als alcaldes catalans perquè pengin la bandera de Dinamarca al balcó dels seus consistoris com a reconeixement després que el Parlament danès hagi aprovat una moció a favor del diàleg entre Catalunya i Espanya sobre el procés sobiranista. En un comunicat aquest divendres, l'associació ha assenyalat que la iniciativa sorgeix després que l'Ajuntament de Sant Pol de Mar (Barcelona) la pengés dijous al Museu de Pintura annex al consistori.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'AMI ha recordat que la resolució del Parlament danès va comptar amb el suport de sis dels vuit partits que el formen, amb 64 vots a favor, cap en contra i 41 abstencions. "És una mostra d'agraïment al primer país que ha reconegut, a través del seu Parlament, el procés d'independència de Catalunya", ha assenyalat el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, que espera que altres països segueixin l'exemple de Dinamarca .

A més, l'AMI ha instat els alcaldes a tornar a penjar les estelades als ajuntaments diumenge a les 20.00 hores –al tancament dels col·legis electorals–, després de la prohibició de la Junta Electoral Central de mantenir aquestes banderes durant els comicis.

stats