Política 21/05/2015

Sant Pol de Mar canvia l'estelada per la bandera de Dinamarca

Una entitat col·loca la bandera danesa al museu que hi ha al costat de la Casa de la Vila, allà on hi havia una estelada

Acn
1 min
La bandera danesa, a la seu del museu, edifici contigu a la Casa de la Vila de sant Pol de Mar / ACN

Sant Pol de MarL'alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido, ha celebrat que el museu del municipi exhibeixi una bandera danesa. "Em van demanar si em semblava bé i vaig acceptar perquè el Parlament danès ha donat suport als catalans", ha assegurat. Garrido ha explicat que el pal i l'espai on està col·locat són de l'entitat que gestiona el museu. "Tot i que és dins l'Ajuntament, no és nostre perquè està cedit a l'entitat a través d'un conveni", ha subratllat. L'alcaldessa ha defensat que no es tracta de "cap polèmica" perquè és una bandera legal d'un estat de la Comunitat Europea i ha fet broma que "si Catalunya rep més suports, i han de posar més banderes, el museu semblarà un centre de negocis".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcaldessa va decidir retirar l'estelada que hi havia al Museu de Pintura de Sant Pol de Mar després de fer-se públic el requeriment de la Junta Electoral de retirar les estelades dels equipaments públics. "Els vaig demanar que triessin l'estelada per evitar problemes i perquè estava molt trinxada. Quan puguem tornar-les a posar, en posarem una de nova", ha explicat Garrido en declaracions a l'ACN. Segons ha manifestat, la reacció de l'entitat a la demanda de l'alcaldessa va ser col·locar la insígnia danesa.

Paral·lelament, Montserrat Garrido ha denunciat que la Junta Electoral de la zona ha instat el consistori a retirar una estelada que hi ha a l'edifici de la biblioteca. Tot i això, l'Ajuntament ha presentat un requeriment perquè l'equipament municipal és en un edifici propietat de la Fundació Coromines. "L'estelada està situada en un balcó del segon pis, d'un edifici que és privat. La biblioteca és a la planta baixa i al primer pis", ha dit.

stats