Política 05/09/2013

L'ANC avisa Mas que els catalans no poden esperar fins al 2016

Carme Forcadell insisteix que la consulta s'ha de fer "tant sí com no" l'any 2014 o bé que es valori la declaració unilateral durant la presentació del llibre 'Per què sí a la independència?' (Deu i Onze Edicions), escrit pel periodista de l'ARA Oriol March

Sara González
2 min
Carme Forcadell i Muriel Casals, aquest dijous en la presentació del llibre  'Per què sí a la independència?' (Deu i Onze Edicions), escrit pel periodista de l'ARA Oriol March

Barcelona"No podem esperar fins a l'any 2016". Aquesta és la resposta que ha donat la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, al president de la Generalitat, Artur Mas, que ha assenyalat com a pla B unes eleccions plebiscitàries l'any 2016 si la consulta no es pot pactar amb el govern espanyol. Forcadell ha valorat les paraules d'Artur Mas durant la presentació del llibre 'Per què sí a la independència?' (Deu i Onze Edicions), que ha escrit el periodista de la secció de Política de l'ARA Oriol March.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presidenta de l'ANC ha insistit que hi ha "altres camins" per fer la consulta si el govern espanyol no l'autoritza, ja sigui a través de la legalitat catalana o bé fent ús de la declaració unilateral d'independència. "Sigui com sigui, l'any que ve s'ha de fer la consulta tant sí com no", ha subratllat.

Tant Muriel Casals com Carme Forcadell han alertat que la "tensió" en la qual viu actualment la societat catalana no es pot "allargar massa" en el temps. "El 23 de gener el Parlament va dir que som sobirans. Si ho som, convoquem la consulta i fem-la ja", ha reivindicat la presidenta de l'ANC. Forcadell ha insistit que "no es pot esperar més" i que l'any 2014 o es convoca la consulta o "passa alguna cosa" que posi fi a la "indefinició" en la qual viu Catalunya.

Forcadell també ha volgut valorar positivament que ICV, encara que no s'hagi sumat a la Via Catalana, aposti per participar als actes de Procés Constituent, que són "clarament independentistes". També ha destacat que el PSC, a diferència de la manifestació de l'any passat, hagi donat enguany llibertat als seus dirigents per participar a la cadena a títol individual.

"No és pecat repicar campanes"

La presidenta de l'Assemblea també ha respost al bisbe de Solsona, Xavier Novell, que s'ha oposat al repic de campanes que ha de donar el tret de sortida a la Via Catalana. "Confiem en els rectors. No passa res, no és pecat repicar campanes", ha dit Forcadell, que ha agraït la "recomanació" de Novell.

Una feina de "falcar el Govern"

A pocs dies de la celebració de la Via Catalana, el llibre 'Per què sí a la independència' repassa els esdeveniments dels últims anys i, molt especialment, el canvi de cicle que es va obrir al país arran de la marxa multitudinària de l'Onze de Setembre del 2012. March ha destacat que Forcadell i Casals han estat dues dones que s'han posat "al capdavant" de dues de les manifestacions més importants de la història de Catalunya i ha destacat el paper de "falcar el Govern" que estan duent a terme les dues entitats durant el procés sobiranista.

stats