Política 07/05/2013

L'Audiència de Palma suspèn la imputació de la infanta Cristina

El tribunal demana al jutge que ampliï l'informe de l'Agència Tributària i atura, "de moment", la declaració de la filla del rei d'Espanya

Enric Borràs Abelló
1 min

PALMAAvui, la secció segona de l'Audiència de Palma ha suspès "de moment" la imputació de la infanta Cristina de Borbó, la dona d'Iñaki Urdangarin, arran del cas Nóos [la interlocutòria, en pdf]. El tribunal, presidit pel magistrat Diego Gómez-Reyno, ha notificat aquest migdia la interlocutòria en què reclama al jutge José Castro un informe més detallat de l'Agència Tributària sobre el presumpte delicte fiscal que hauria comès la filla del rei d'Espanya. Per ara, doncs, la imputació queda sense efecte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El tribunal ha estimat "en part" el recurs d'apel·lació contra la citació de la infanta que havia presentat el fiscal anticorrupció Pedro Horrach i al qual s'havien mostrat favorables els advocats de l'estat espanyol. Sosté que la filla del rei no va cometre delictes relacionats amb la gestió de la trama Nóos, però no descarta que hagi pogut cometre un delicte fiscal o de blanqueig de capitals. Amb tot, un dels tres magistrats del tribunal, Juan Jiménez Vidal, ha emès un vot particular favorable a la imputació de la infanta.

En concret, l'Audiència "deixa sense efecte la citació de la infanta perquè declari en qualitat d'imputada" en relació amb la seva participació "en les activitats presumptament delictives de l'Instituto Nóos suspenent, amb tot, aquesta imputació, de moment, respecte del possible delicte contra la hisenda pública i/o blanqueig de capitals i condicionant la declaració als aclariments que pugui demanar el jutge a l'Agència Tributària".

L'Audiència també pretén posar punt final al xou dels lliuraments per episodis dels correus de Diego Torres i demana al jutge que posi una data límit perquè l'exsoci d'Urdangarin lliuri tots els correus que pretengui fer servir en defensa seva.

stats