Política 12/09/2017

L'activitat parlamentària seguirà durant la campanya del referèndum

La CUP es queda sola reclamant que s'aturin els plens, tal com es fa normalment en període electoral

N.orriols
2 min
L'activitat parlamentària seguirà durant la campanya del referèndum

BarcelonaFinalment, el Parlament seguirà la seva activitat parlamentària habitual tot i la campanya electoral del referèndum de l'1 d'octubre, que comença divendres. Aquesta ha sigut la decisió de la junta de portaveus, reunida aquest dimarts, que ja ha fixat l'ordre del dia del ple de la setmana que ve, en el qual, entre altres coses, es debatrà una modificació de la llei d'educació perquè no es subvencionin les escoles que segreguen per sexe. La CUP havia registrat un escrit demanant que se suspengui l'activitat parlamentària amb motiu de la campanya del referèndum. Tanmateix, Junts pel Sí, davant l'oposició de la resta de grups, no ha donat suport a la petició cupaire. Fonts de la coalició independentista argumenten que aquesta decisió només es pot prendre per "consens" de tots els grups.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fins ara, quan hi havia campanya electoral s'aturaven els plens per no "contaminar" el debat parlamentari. És una norma no escrita que tots els grups havien respectat fins ara. Aquest cop, però, s'ha decidit mantenir l'activitat.

D'acord amb el que s'ha pactat a la junta de portaveus, en el ple de la setmana que ve es debatrà el projecte de llei de ports, de l'audiovisual i la modificació de la llei d'educació de Catalunya impulsada pels socialistes, entre altres coses.

En la trobada d'avui també s'ha ajornat decidir una data per celebrar el debat de política general. Ciutadans, invocant l'article 151 del reglament, ha demanat que es convoqui immediatament, i ha tingut el suport de Catalunya Sí que es Pot, el PP i el PSC. Tot i això, la majoria independentista ha opinat que es pot fer més endavant. Fonts de la formació taronja critiquen la interpretació que fa Junts pel Sí del reglament, ja que consideren que diu clarament que s'ha de produir abans de l'octubre. "A l'inici del període de sessions de setembre, el ple, en una convocatòria específica, té un debat sobre l'orientació política general del Govern", diu l'article citat. Segons fonts de Ciutadans, que no es produeixi aquest ple és un "clar signe d'esgotament" de la legislatura.

stats