Publicitat
Publicitat

EL FUTUR DELS SOCIALISTES

ICV veu difícil que Rubalcaba aposti per un model d'Estat federal i plurinacional

La portaveu ecosocialista creu que el PSOE surt debilitat després d'una elecció tan ajustada del seu secretari general, que no suposa "ni renovació ni una aposta nova"

La portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha considerat avui que el resultat de només 22 vots de diferència entre els dos candidats a secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba i Carme Chacón, a favor del primer, debilita i divideix a aquest partit. En declaracions a Efe, considera que Rubalcaba no suposa "ni renovació ni una aposta nova", i ha recordat la seva llarga trajectòria en diferents governs de Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero i càrrecs del partit socialista espanyol.

"És un candidat feble", ha opinat la diputada d'ICV valorant el resultat tan ajustat, encara que "caldrà esperar què fa" a partir d'ara com nou secretari general del PSOE. Des de l'esquerra, l'elecció de Rubalcaba causa "escepticisme" pel que fa al model d'Estat plurinacional i federal que defensa ICV, ha precisat Ortiz, que augura que el debat en el si del PSOE "no s'acaba aquí" i continuarà en els pròxims mesos.

Més continguts de Política

  1. El no a l’estat propi fa més forat segons el CEO

    La mobilització dels indecisos engreixa l’unionisme i l’autonomisme s’enforteix

  2. El no a la independència augmenta i se situa set punts per sobre del sí, segons el CEO

    En resposta binària l'unionisme se segueix reforçant –50% contra 42,9%–, i quan es demana què ha de ser Catalunya, la via independentista és majoritària, però guanya pes la via autonòmica en detriment de la tercera via

  3. Sopar privat de Joan Carles de Borbó amb Rajoy i els expresidents Aznar, Zapatero i Felipe González

    L'àpat, celebrat aquest dimecres a la nit al restaurant Lucio de Madrid, va ser iniciativa de l'actual president espanyol, segons fonts del seu executiu