POLÍTICA
Política 12/03/2014

L'exdirector jurídic d'Urbanisme sabia que les finques de l'hotel no eren del Palau

Enric Lambies ha dit que no va comunicar la titularitat ni al seu cap, l'exgerent d'Urbanisme Ramon Massagué, ni a l'extinent d'alcalde Ramon García-Bragado perquè "era una situació administrativa sense rellevància jurídica"

Efe
2 min

BarcelonaL'exdirector jurídic de l'Ajuntament de Barcelona Enric Lambies ha reconegut que, el febrer del 2008, va saber per una lletrada del seu equip que la Fundació Palau de la Música no era la propietària de les finques destinades a l'hotel, cosa que no va impedir que prosseguís la tramitació urbanística del projecte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lambies ha declarat aquest dimecres a la tarda en el judici que se celebra a l'Audiència de Barcelona pel suposat tràfic d'influències en el projecte urbanístic de l'Hotel del Palau un cas que fa seure a la banqueta els exresponsables de la institució Fèlix Millet i Jordi Montull i l'antiga cúpula d'Urbanisme de Barcelona.

La Fiscalia els acusa d'haver facilitat una irregular tramitació urbanística del fallit projecte hoteler, tot i saber que era una "operació especulativa" que beneficiava un promotor particular.

En la seva declaració, Lambies ha admès que, el febrer del 2008, una lletrada municipal el va avisar que, un cop consultat el registre de la propietat, havia constatat que el titular de les finques destinades a albergar l'hotel eren propietat de l'empresa de Manuel Valderrama Olivia Hotels, no de la Fundació.

Segons Lambies, en tenir notícia d'aquesta dada es va posar en contacte amb l'arquitecte Xavier Sust, del despatx Tusquets i que s'encarregava dels tràmits urbanístics, i aquest li va dir que havia consultat la Fundació i que podia seguir endavant amb l'expedient.

L'exdirector jurídic d'Urbanisme ha ressaltat que la propietat d'una finca "no té cap rellevància des del punt de vista urbanístic" i que la titularitat d'un solar té "una volatilitat extraordinària".

"Nosaltres no ens podem dedicar a tafanejar en les operacions immobiliàries", ha afegit.

Lambies ha dit que no va comunicar la dada sobre la titularitat ni al seu cap, l'exgerent d'Urbanisme Ramon Massagué, ni a l'extinent d'alcalde Ramon García-Bragado, els dos acusats juntament amb ell en aquest procés, perquè "era una situació administrativa sense rellevància jurídica".

Per aquest motiu, en els expedients municipals per a la tramitació de les modificacions urbanístiques necessàries per construir l'hotel del Palau va seguir constant com a promotora i propietària dels solars la Fundació.

stats