Política 17/02/2014

El CGPJ estudia la denúncia contra els 33 jutges a favor del dret a decidir

Manos Limpias creu que van incórrer en una falta disciplinaria molt greu i demana investigar un possible delicte de sedició

Europa Press
1 min
Lesmes, nou president del CGPJ  i del Tribunal Suprem

MadridLa Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) estudiarà aquest dimarts la denúncia presentada per Manos Limpias contra els 33 jutges catalans que van firmar el manifest a favor del dret a decidir de Catalunya. La Comissió, formada per cinc vocals amb dedicació permanent i el president Carlos Lesmes, contempla en el seu ordre del dia analitzar la denúncia formulada pel sindicat, que entenia que els magistrats catalans han pogut incórrer en una falta molt greu per no acatar el mandat de la Constitució.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Manos Limpias considera que la declaració que van subscriure no entra dins el dret a la llibertat d'expressió i de manifestació: "Tots els càrrecs públics, i amb molt més motiu els components del Poder Judicial, estan obligats a acatar la Constitució. I aquest manifest suposa atacar, trencar l'ordenament jurídic i per suposat, la seva màxima llei, que és la Constitució", ha destacat. Al seu entendre, la societat té motius per estar "profundament alarmada".

Els magistrats que van firmar el manifest defensen que la consulta d'autodeterminació que defensa el Govern té cabuda en l'actual marc de la Constitució.

stats