Política 18/08/2012

Macià Alavedra reapareix a la UCE però es nega a parlar del cas Pretòria

L'exconseller, suspès de militància de CDC, afirma que manté una relació "boníssima" amb el partit dels seus "sentiments"

Acn
2 min
Macià Alavedra, exconseller d'Economia

Prada (Conflent)L'exconseller d'Economia Macià Alavedra, imputat en el cas Pretòria, ha reaparegut aquest dissabte a la Universitat Catalana d'Estiu en un acte d'homenatge als exiliats i a Heribert Barrera però s'ha negat a parlar de la situació actual del seu procés penal. "D'això no en parlo, està sota judici i no tinc cap comentari a fer, no n'he parlat mai i no en parlaré", ha afirmat en la seva primera aparició pública després de ser detingut en el marc de l'operació Pretòria. Qüestionat novament pels periodistes, Alavedra ho ha argumentat amb un "perquè no em dóna la gana". Alavedra sí que ha assegurat que manté una relació "boníssima" amb CDC i ha explicat que parla amb la cúpula de la formació "sovint".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Macià Alavedra va ser conseller d'Economia d'un dels primers governs de Jordi Pujol i de jove va veure's obligat a exiliar-se a causa del franquisme. Aquest dissabte ha visitat la Universitat Catalana d'Estiu per participar en una conferència sobre l'exili a Prada, en homenatge a Heribert Barrera.

Alavedra va ser detingut el 27 d'octubre de 2009 i va entrar en presó provisional per ordre del jutge Baltasar Garzón el 30 d'octubre, que el va imputar per delictes d'associació il·lícita, blanqueig de capital i tràfic d'influències per cobrar comissions il·legals en obres realitzades a Santa Coloma de Gramenet i Badalona.

L'exconseller de CiU va sortir de presó el 7 de desembre del 2009 després de pagar una fiança de 200.000 euros. Alavedra i l'exsecretari de Presidència Lluís Prenafeta van ingressar al centre penitenciari de Brians emmanillats.

La UCE recorda els exiliats i Heribert Barrera

El president d'ERC i historiador Oriol Junqueras, Macià Alavedra –fill de l'escriptor Joan Alavedra–, Mercè Boronat –filla de l'advocat Josep M. Boronat i Recasens–, Montserrat Canyameres –filla de l'escriptor Ferran Canyameres– i, com a moderador, Ramon Gual –fill de l'escriptor i llibreter Julià Gual– han homenatjat alguns dels exiliats a causa de la Guerra Civil i l'inici del franquisme a Catalunya. L'acte ha recordat especialment el recentment desaparegut Heribert Barrera.

stats