Política 30/01/2015

Manos Limpias assumeix la filtració del vídeo de la declaració de Jordi Pujol

La jutge que investiga el cas de suposat frau fiscal i blanqueig de capitals de la família Pujol Ferrusola havia citat aquest divendres totes les parts per esbrinar l'origen de la filtració

Ara / Acn
2 min

barcelonaManos Limpias ha assumit la filtració del vídeo de la declaració de Jordi Pujol, Marta Ferrusola i tres dels seus fills. El sindicat ultra s'ha fet responsable d'haver divulgat les imatges de la compareixença de l'expresident de la Generalitat a la Ciutat de la Justícia. Ho ha reconegut aquest divendres el secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernad. Ell va ser qui va filtrar els vídeos de les declaracions als jutjats tant de Pujol com de Marta Ferrusola i tres dels seus fills. En un escrit enviat al seu procurador, el sindicat, que actua com a acusació popular en aquest cas, diu que assumeix la responsabilitat i que el lliurament de gravacions als mitjans és habitual en altres processos per a "informació de la societat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un escrit signat pel mateix Bernad i enviat al seu procurador, el secretari general de Manos Limpias expressa d'aquesta manera la seva actuació: "Als efectes que correspongui, et faig saber que com a secretari general he lliurat personalment una còpia del DVD de la declaració de Jordi Pujol [a dues televisions espanyoles]". "En tots els procediments de l'Audiència Nacional, Tribunal Suprem i jutjats d'instrucció és costum que jo faci entrega personalment dels DVD que em lliuren perquè jo, sota la meva responsabilitat, prengui la decisió d'entregar-los als mitjans de comunicació per a la informació de la societat, ja que no estan sotmesos al secret de sumari", afegeix Bernad.

La jutge que investiga el cas de suposat frau fiscal i blanqueig de capitals de la família Pujol Ferrusola, havia citat aquest divendres totes les parts, fiscalia, defensa i acusació popular, per esbrinar com i qui ha filtrat els vídeos de les declaracions de l'expresident de la Generalitat i la seva família dimarts passat. La defensa de la família Pujol-Ferrusola havia presentat un escrit de queixa.

stats