Política 13/03/2014

Margallo desafia el Parlament a rebatre amb "dades empíriques" el seu pronòstic sobre la "catàstrofe" de la secessió

Proposa que un dels seus col·laboradors del ministeri d'Exteriors comparegui a la cambra catalana per defensar el seu últim informe sobre els efectes de la independència de Catalunya i ell s'ofereix a comparèixer al Congrés

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha desafiat aquest dijous el Parlament a intentar rebatre amb "dades empíriques" els seus pronòstics sobre la "catàstrofe" a què es veuria arrossegada Catalunya si es declarés independent unilateralment. Des de Barcelona, on ha acudit per inaugurar una exposició sobre la Unió Europea a l'espai de Casa Àsia, a l'Hospital de Sant Pau, Margallo ha mostrat el seu perfil més bel·ligerant contra el procés català cap a l'estat propi, i ha enumerat tot tipus d'efectes negatius per als catalans, tot i que ha admès que també seria "molt dolorós i perjudicial" per a la resta de l'estat espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Margallo s'ha referit a l'últim informe del seu ministeri, en què s'alerta de les nefastes conseqüències que tindria suposadament la independència de Catalunya. Segons Margallo, l'informe se sustenta sobre "dades empíriques", i ha desafiat el Parlament a intentar contrarestar-les amb les mateixes armes. Per això, s'ha ofert a comparèixer davant la comissió d'exteriors del Congrés i ha assegurat que el director general de relacions econòmiques internacionals, Fernando Eguidazu, està "perfectament disposat" a comparèixer a la cambra catalana.

El ministre, que ha aprofitat la seva visita a Barcelona per reunir-se amb Josep Antoni Duran i Lleida per parlar exclusivament de "temes de política exterior", ha proposat a la Generalitat un "alto el foc verbal" i passar del "rosari d'improperis" al contrast de dades i arguments.

stats