Política 17/03/2014

Margallo: "El paral·lelisme entre Catalunya i Crimea és absolut"

El ministre d'Exteriors insisteix que un referèndum a Catalunya va contra la Constitució

Laia Forès
1 min
García-Margallo, aquest dijous, durant la seva compareixença davant la comissió d'Exteriors del Congrés dels Diputats / EFE

Brussel·lesEl ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García Margallo, ha assegurat que el paral·lelisme entre Crimea – la república autònoma d'Ucraïna que va celebrar ahir un referèndum per a la seva annexió a Rússia– i Catalunya és "absolut". Segons Margallo, "un referèndum que viola la constitució interna viola la legalitat internacional", ha insistit. "Això és una advertència, però no una amenaça" per a Catalunya, ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El titular d'Exteriors i autor de l'argumentari contra el procés sobiranista català ha demanat als "responsables polítics" de Catalunya que expressin clarament "quines són les conseqüències" de la independència. "Un no pot sortir al mar sense veure abans les cartes de navegació i el temps que farà", ha afegit.

Els ministres d'Exteriors de la Unió Europea han insistit avui en la il·legalitat del referèndum d'ahir a Crimea i han aprovat en una reunió a Brussel·les noves sancions contra 21 persones d'Ucraïna i Rússia responsables del referèndum.

stats