PACTE FISCAL
Política 27/08/2012

Rajoy només promet a Mas "estudiar" el pacte fiscal

A través d'una carta, el president de govern espanyol assegura que està a l'espera que es concreti una data per reunir-se amb Mas

Joan Rusiñol / Acn
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, i el president espanyol, Mariano Rajoy, el febrer passat a La Moncloa

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha respost la carta que el president de la Generalitat, Artur Mas, li va enviar acompanyada de la proposta de pacte fiscal aprovada pel Parlament el passat 25 de juliol. Segons han confirmat fonts de la presidència, a la resposta de Rajoy, datada del 10 d'agost, el cap de l'executiu espanyol assegura que analitzarà el contingut de la proposta, però també aprofita per demanar al president de la Generalitat el seu suport per impulsar Espanya a nivell europeu tenint en compte la complexitat del context econòmic, un fet que Rajoy considera determinant pel futur. A més, el president espanyol també li comunica que està a l'espera que els gabinets dels dos governs quadrin les agendes per celebrar la reunió demanada per Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Divendres, fonts de la Moncloa ja van informar l'ARA de l'existència de la missiva, però diverses veus de l'executiu català van explicar que no havien rebut cap carta.

Rajoy va contestar la carta del president de la Generalitat una setmana després de rebre-la, segons ha transcendit aquest dilluns. Així doncs, la carta de Mas va arribar a la Moncloa el passat 2 d'agost i la resposta de Rajoy esta datada a 10 d'agost.

En la resposta, Rajoy no entra a valorar el contingut de la proposta que el Parlament va aprovar amb els vots de CiU, ERC i ICV-EUiA, el suport parcial del PSC i el rebuig del PP. El cap de l'executiu espanyol es limita a agrair a Mas que li enviï el document i li tramet la intenció d'analitzar els aspectes que inclou la proposta.

En referència a la reunió que li va demanar el president de la Generalitat específicament per abordar el pacte fiscal, Rajoy assegura que resta a l'espera que els gabinets dels dos executius trobin un dia perquè es pugui celebrar la trobada. També afegeix que espera que en aquesta trobada parlin d'altres qüestions.

La Moncloa preveu que la reunió se celebri durant la segona quinzena de setembre. De fet, en les pròximes hores es podria confirmar la data de la trobada per abordar el pacte fiscal, però, de moment, fonts de la Moncloa i de la Generalitat asseguren que, a hores d'ara, el dia de la reunió encara no està tancat.

stats