Política 19/12/2016

Marta Pascal: "L''operació diàleg' no supera la prova del cotó fluix"

La coordinadora general del PDECat lamenta que ara "es persegueixin els membres de la mesa" del Parlament

Jordi Mumbrú
1 min
Marta Pascal: "L'operació diàleg no supera la prova del cotó"

BarcelonaLa coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha lamentat aquest dilluns que l'advocacia de l'Estat vulgui demanar també la inhabilitació dels membres de la mesa del Parlament, i ha afegit: "L'operació diàleg no supera la prova del cotó fluix", en referència al teòric acostament del govern de l'Estat amb el de la Generalitat. "L'Estat continua actuant amb la bel·ligerància més absoluta amb el dret a decidir que tenim els catalans", ha dit, per concloure que l''operació diàleg' és "una mostra més de postureig".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pascal ha valorat que aquesta setmana "hi ha molta feina", ja que aquest dimarts "els pressupostos superaran el primer tràmit" al Parlament amb l'ajuda de la CUP. "La conseqüència d'iniciar els tràmits parlamentaris són la cimera pel referèndum de divendres", ha dit Pascal, que ha recordat que "sempre hem dit que perquè pugui haver-hi procés, cal aprovar els pressupostos".

Els Comuns a la cimera

Pascal ha celebrat que l'alcaldessa Ada Colau hagi confirmat la seva assistència a la cimera de divendres, on estan convocades totes les entitats i els partits amb representació al Parlament a favor del dret a decidir, hi ha dit que "és una bona oportunitat perquè es visualitzi que tots sumem esforços". Tot i així, ha retret als 'comuns' que "haurien d'aclarir què votaran, si no, sembla més que ho fan per estratègia". Pascal també ha demanat a l'alcaldessa que sumi Barcelona a la llista de municipis per la independència i inscrigui la ciutat a l'AMI.

Finalment, Pascal també s'ha referit a la proposta que demà es debatrà al Congrés per "derogar la reforma del Tribunal Constitucional, que el converteix en un tribunal polític".

stats