NOU PARLAMENT
Política 17/12/2012

ERC dóna per encetada la "legislatura de la transició nacional" cap a la independència

Marta Rovira explica que treballaran perquè l'acord amb CiU es tanqui "com més aviat millor", però no se sent pressionada pel calendari

Roger Tugas
1 min
Oriol Junqueras i Josep Antoni Duran i Lleida se saluden al Parlament / XAVIER BERTRAL

BarcelonaLa secretària general d'ERC, Marta Rovira, desitja que aquesta sigui "una legislatura històrica que reflecteixi la voluntat del poble" i que, per tant, avanci "cap a la llibertat nacional i la celebració d'un referèndum". Ha insistit en aquest sentit que és la millor manera de fer front a la crisi i, per això, ha donat per inaugurada "la legislatura de la transició nacional", que ha de treballar "per la independència".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un element clau serà el pacte de governabilitat que tanquin ERC i CiU, i Rovira ha afirmat que treballaran "perquè aquest acord de país el tinguem com més aviat millor". Tot i això, ha afirmat no tenir pressa pel calendari de la investidura, que com a molt tard es votarà el 4 de gener, i en què Artur Mas ja té el sí dels republicans. Així mateix, ha afirmat que vol que tots els acords siguin "el màxim de participatius" i que els intentaran obrir als altres partits i els agents socials.

Per ara, ERC votarà a favor de reobrir les comissions d'investigació sobre possibles pràctiques corruptes a la sanitat pública i sobre les entitats financeres i les preferents.

stats