Política 13/07/2012

Mas-Colell demanarà la tutela de Brussel·les si Espanya intervé Catalunya

El conseller d'Economia lamenta a Catalunya Ràdio que els catalans siguin "mariners de segona" i l'Estat, "el capità", i admet que Catalunya "va perdre" al CPFF

Ara
1 min

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha tornat ha fer servir una metàfora marinera per explicar la relació actual entre Catalunya i Espanya: "Nosaltres som mariners de segona i l'Estat, el capità". Ha admès també que Catalunya "va perdre" en el Consell de Política Fiscal i Financera de dijous a la tarda a Madrid, en què l'Estat es va negar a flexibilitzar el dèficit públic de les autonomies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', Mas-Colell ha lamentat que la centrifugació del dèficit a les autonomies "va en contra del vaixell comú en què anem tots", i ha denunciat que "el discurs que el problema són les autonomies ha quallat molt". El conseller ha denunciat que Madrid té "una agenda recentralitzadora que aprofita per aplicar en temps de crisi". Mas-Colell també s'ha referit a la possibilitat que Catalunya sigui intervinguda per part de l'Estat, tal com ha amenaçat el govern del PP: "Que no es jugui amb la possibilitat d'intervenir Catalunya. Si això passés, demanaríem la interlocució directa amb Brussel·les", ha indicat.

"No vull dir ni sí ni no, jo també ho vull saber, com els ciutadans, però no sabem com estarà la prima de risc ni molts altres indicadors. Estem fent moltíssims equilibris. L'únic que podem dir és que ens mantindrem serens i responsables", ha afirmat el conseller quan se li ha preguntat per si hi haurà noves retallades a Catalunya en els propers mesos.

stats