Política 26/02/2017

Mas: "No hi ha hagut finançament irregular a CDC"

L'expresident de la Generalitat nega a 'El objetivo' de La Sexta que s'hagi reunit amb empresaris per pactar adjudicacions a canvi de donacions a Convergència

Ara
2 min
L'expresident de la Generalitat Artur Mas en un moment de l'entrevista d'aquest diumenge a 'El objetivo' de La Sexta

Barcelona"No hi ha hagut finançament irregular a CDC [...] Ho puc dir més alt però no més clar". Aquesta ha estat la resposta de l'expresident de la Generalitat Artur Mas al programa de La Sexta 'El objetivo' quan se li ha preguntat per la seva suposada implicació en el cas 3%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un dia després que 'El Mundo' publiqués que un empresari va declarar davant del jutge que es va reunir amb Mas per parlar de l'adjudicació de contractes públics a canvi de donacions a CDC, l'expresident ha negat la major. "Això és mentida", ha dit, per afegir: "Els responsables de finances del partit ho han reiterat en múltiples ocasions i, per tant, jo ho confirmo".

"No hi ha cas. Hi ha donacions, però són transparents, legals i estan a la comptabilitat. I també hi ha moltes adjudicacions", ha respost Mas, davant la insistència de la periodista Ana Pastor. En referència concreta a la reunió amb l'empresari que hauria declarat davant del jutge que es va reunir amb Mas, l'expresident ha reconegut que, en cas de ser Josep Manel Bassols -com apunta Crónica Global-, el coneix i que "algun cop ha parlat amb ell", però ha deixat clar que li "sorprendria molt" que hagués declarat el que apunta 'El Mundo'.

De fet, Mas ha desacreditat el periodista que va escriure la notícia al rotatiu espanyol, recordant que és el mateix que el 2012, en plena campanya electoral, va publicar un suposat informe policial "calúmnies i difamacions" sobre ell que van "influir greument en el resulta electoral". "La policia espanyola vincula comptes a Suïssa de Pujol i Mas amb la corrupció de CiU", es titulava aquell article.

"T'acusen de moltes coses, no et diuen que és una suposició, s'afirma amb contundència", s'ha queixat Mas, deixant clar que "quan tens aquestes experiències, no pots confiar molt en el sistema". Després de recordar que a l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias també se'l va vincular amb un fals compte a Suïssa, ha afegit: "El meu nom apareix contínuament en multitud d'informacions. Si m'hagués de defensar de totes les acusacions dels últims anys, no tindria prou minuts".

Pel què fa a la suposada implicacions en el cas 3% dels extresorers de CDC, Andreu Viloca i Daniel Osàcar, Mas ha dit que té "confiança total" en què "han fet correctament la seva feina" i que espera que no sigui processats. Des del punt de vista "personal", ha especificat, són "irreprotxables".

stats