Política 04/04/2014

Mas defensa la immersió lingüística i nega que existeixi un "problema de convivència" a Catalunya

El president de la Generalitat assegura que "no hi ha res contra el castellà", ja que és una llengua "necessària, estimada i amiga"

Acn
2 min

VicEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest divendres que la immersió lingüística ha servit per "garantir la igualtat d'oportunitats" i "reforçar la cohesió social" i ha negat que hi hagi un "problema de convivència lingüística" a Catalunya, en referència a les acusacions que fan alguns mitjans de fora del país. El cap de l'Executiu ho ha dit a la Universitat de Vic, durant el discurs inaugural del IV Simposi Internacional sobre l'Ensenyament del Català, que té per objectiu reflexionar i debatre sobre l'ensenyament de la llengua i proposar les direccions que s'han de seguir en un futur.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas també ha defensat que "no hi ha res contra el castellà", ja que és una llengua "necessària, estimada i amiga". "És l'idioma matern de moltes persones catalanes que viuen a casa nostra", ha subratllat Mas, qui ha afegit que el fet que el castellà sigui una llengua necessària a Catalunya "no pot servir d'excusa per residualitzar el català".

En la seva intervenció, ha destacat que el model d'immersió lingüística ha complert els objectius fonamentals de "garantir la igualtat d'oportunitats" i "reforçar la cohesió social" en un país "cada cop més barrejat". El president ha expressat que Catalunya és i ha estat una "terra de pas" on s'hi barregen moltes cultures diferents i s'hi parlen un total de 277 llengües. Per això, ha sentenciat Mas, "qui digui que a Catalunya hi ha problemes de convivència és rotundament fals".

"Els mitjans de fora del país utilitzen el català com a proa per disminuir la identitat pròpia del país i la cohesió, hi ha una autèntica obsessió que està allunyada de la realitat", ha assegurat el president, qui ha afegit que "no podem ser permeables a aquestes crítiques interessades que només pretenen desestabilitzar les bases de la convivència lingüística, la cohesió social, la identitat i la capacitat de tirar endavant un projecte col·lectiu de país". El cap de l'Executiu creu que "hi ha una autèntica vocació d'utilitzar com una arma llancívola aquesta estabilitat i normalitat que s'ha aconseguit a base de molts esforços".

stats