Política 28/12/2015

Mas demana calma: "Malgrat els temps d'incerteses, el país funciona"

El president de la Generalitat reacciona a l'assemblea de la CUP durant la inauguració del centre penitenciari Mas d'Enric

Ara
2 min
El president Mas durant la inauguració oficial del centre penitenciari Mas d'Enric a El Catllar

BarcelonaEl president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, demana calma. Davant la incertesa que viu la política catalana després de l'estèril assemblea de la CUP de diumenge, Mas ha parlat per primer cop després de l'empat des d'El Catllar, on ha inaugurat el centre penitenciari Mas d'Enric, una estrena que ha posat com exemple que malgrat els "temps d'incerteses i neguits" el Govern "no es despreocupa del dia a dia". "En moments d'incertesa, vull donar la tranquil·litat que el país funciona i les administracions també", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha estat l'única al·lusió indirecta de Mas a la no decisió de la CUP. Una crida a la tranquil·litat que Mas ha argumentat assegurant que malgrat "la part negativa" que suposen els "moments de preocupacions, de neguit i de decepcions d'alguns", malgrat la incertesa de cara al futur, hi ha una "part bona" que resideix en el fet que el "país està fent les coses que ha de fer".

Mas esperava que l'assemblea d'aquest diumenge a Sabadell resolgués l'equació sobre si hi havia investidura o noves eleccions al març, una incògnita que es manté oberta després de l'empat a 1.515 entre els militants de la CUP partidaris d'investir-lo i els contraris a fer-ho. Un empat que obre una nova setmana decisiva i que posa tota la pressió sobre el consell polític ampliat de la CUP, que després d'escoltar les organitzacions territorials haurà de prendre una decisió definitiva el dissabte 2 de gener.

Les reaccions polítiques d'aquest dilluns mostren que la setmana es pot fer llarga, ja que, a més de les intervencions de l'oposició demanant noves eleccions, s'han deixat escoltar les primeres veus a CDC apostant obertament per unes noves eleccions, com la del diputat electe al Congrés i número 2 de Democràcia i Llibertat per Barcelona, Carles Campuzano, que ha considerat que la legislatura tal i com es va plantejar el 27-S "està acabada".

stats