Política 27/06/2014

Mas diu que no ha demanat audiència al rei però subratlla que està disposat a dialogar

El president de Freixenet aprofita el centenari de les caves per demanar estabilitat i estímul polític per aguantar 100 anys més

Elena Freixa
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, visita les caves Freixenet / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit aquest divendres que no va demanar audiència al rei Felip VI encara "per no posar-lo en un compromís" en la seva visita a Girona, on van sopar plegats aquest dijous. Ha afegit, però, que Catalunya i ell mateix com a màxim representant del Govern estan disposats a dialogar "sempre".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Representem un país que ve del comerç i de la indústria, on la gent sempre està predisposada a dialogar i a arribar a acords; és el que hem mamat sempre", ha dit Mas abans de començar el dinar del centenari de les caves Freixenet, al qual han assistit els membres de la família fundadora (els Ferrer) i destacades personalitats empresarials catalanes.

El president s'ha servit del centenari de Freixenet per insistir que la seva història (superant la fil·loxera i la pèrdua de les colònies americanes) demostra que "amb voluntat, amb treball i tenacitat" tothom pot superar fins i tot les dificultats que semblen invencibles.

La voluntat de diàleg, però, no amaga el fet que Catalunya es mantindrà ferma en la seva voluntat. "Igual que Josep Ferrer es va mantenir ferm en les seves conviccions", ha afegit en referència al fundador de les caves de Sant Sadurní d'Anoia.

El president de Freixenet, Josep Lluís Bonet, ha aprofitat la seva intervenció durant la celebració per demanar "estabilitat i estímul polític" per aguantar 100 anys més.

Acompanyat pel president d'honor, Josep Ferrer, la seva esposa i la resta de la família fundadora, ha repassat la història de Freixenet des de la seva fundació, el 1914. I més enrere encara, quan a mitjans del segle XIX Dolors Sala va fundar Casa Sala, que més tard derivaria en Freixenet.

stats