Política 03/11/2014

Mas reivindica el 9-N com una "lliçó democràtica i de civisme"

El president de la Generalitat ha dit que un estat normal mimaria un territori que, com Catalunya, lidera la recuperació econòmica

Elena Freixa
2 min
Artur Mas, a l'arribada a la Nit de l'Empresari de Cecot. MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha instat a que el nou 9-N sigui una "lliçó democràtica i de civisme" en què Catalunya pugui "trencar les costures velles que encara tenallen les decisions" dels ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha fet una crida al miler d'empresaris que l'escoltava a la Nit de l'Empresari de la Cecot a fer "el que cal fer" i ha reivindicat la votació del proper diumenge com una cita "amb el segle XXI i amb la democràcia". "De vegades no n'hi ha prou de fer-ho el millor possible, sinó que cal fer el que cal", ha dit parafrasejant Winston Churchill.

El president ha agraït especialment a la Cecot que hagi estat exemple de què vol dir "donar la cara" en moments com l'actual, exposant-se a la crítica. Ho ha dit en referència a la defensa clara que fa la patronal a favor del dret a decidir formant part del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Prenent les paraules que ha dit minuts abans el president de Grifols, Victor Grifols, sobre el fet que la mida d'un país no importa, sinó la seva qualitat, Mas s'ha refermat en els èxits que molts països petits ha aconseguit. Ha mencionat en concret Luxemburg, "una suma de Terrassa i Sabadell en termes de població però té una de les rendes per càpita més altes".

Mas ha llançat una crítica oberta als pressupostos de l'Estat, que castiguen a aquells a qui hauria de mimar. "És d'això del que s'ha cansat molta gent", ha resumit.

Ha dit que els mèrits de Catalunya, que lidera la recuperació econòmica a Espanya en riquesa, en creació d'ocupació i en potència exportadora, serien motiu perquè a qualsevol estat normal cuidés el territori, al contrari del que passa en el cas espanyol.

stats