Política 25/07/2017

Maties Serracant assumeix l'alcaldia de Sabadell i assegura que farà "el que sigui necessari" perquè es pugui votar l'1-O

El nou alcalde de la CUP agafa el relleu al republicà Juli Fernàndez després de complir amb l'acord de govern de 2015, que marcava un relleu en el càrrec a la meitat del mandat

Xavi Segura
2 min
El segon tinent d'alcalde de Sabadell,  Maties Serracant, i l'alcalde, Juli Fernández

SabadellSabadell ja té el seu primer alcalde de la CUP: Maties Serracant ha estat investit com a nou batlle de la ciutat gràcies als vots a favor dels 14 regidors dels 4 partits que conformen el govern (Unitat pel Canvi, ERC, Crida Per Sabadell-CUP i Guanyem Sabadell). Serracant pren el relleu del fins ara alcalde republicà, Juli Fernàndez, en compliment dels acords de govern de 2015, que marcaven un relleu en el càrrec a meitat de legislatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu discurs d’investidura, Serracant ha reiterat el seu compromís amb el referèndum assegurant que l’1 d’octubre els ciutadans de Sabadell podran votar. "Sabadell no faltarà al referèndum de l’1 d’octubre, i farem el que sigui necessari perquè aquell dia els sabadellencs puguin expressar-se lliurement", ha afirmat Serracant entre aplaudiments per part dels assistents al ple extraordinari d’investidura. "Cal que siguin els vots de la gent els que obrin aquesta nova etapa i no pas que la tanqui la repressió d’un Tribunal Constitucional", ha explicat Serracant. El nou alcalde ha reiterat el seu compromís amb l’actual govern d’esquerres i amb les polítiques d’emergència social i la regeneració política com a prioritats.

Un alcalde investigat

Serracant arriba a l’alcaldia com a investigat per tràfic d’influències pel jutjat d’instrucció número 2 de Sabadell arran de dues denúncies presentades per una treballadora municipal i pel portaveu local del PSC, Josep Ayuso, pel procés de cessió del local de Cal Balsach a l’entitat El Tallaret, un fet que l’oposició ha aprofitat per carregar contra el nou batlle: "Vostè va signar un codi ètic que deia que si estava imputat en un cas de corrupció deixaria immediatament el càrrec", ha afirmat Ayuso, que ha demanat "coherència" a Serracant.

"Després de 5 anys del cas Mercuri, Sabadell torna a tenir un alcalde imputat", ha lamentat l’únic regidor del PP, Esteban Gesa. Per la seva banda, Serracant ha respost a aquestes afirmacions assegurant que es tracta d’una causa "falsa" perquè la denúncia presentada pel PSC formava part d’una "guerra bruta" que el govern municipal ja va condemnar.

stats