Política 06/06/2013

Miguel Ángel Gimeno: "Si es permetés la consulta, el resultat no tindria efecte jurídic, pero sí polític"

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha assegurat a 'Els matins', de TV3, que organitzar un referèndum sense tocar cap llei és "francament complicat"

Ara
1 min

BarcelonaMiguel Ángel Gimeno, president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ha declarat aquest dijous en una entrevista a 'Els matins', de TV3, que si es permetés fer una consulta "el resultat no tindria efecte jurídic, però sí polític". Segons Gimeno, dur a terme un referèndum sense tocar cap llei és "francament complicat", ja que no s'està parlant de "qualsevol consulta", sinó de la independència de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'entrevista, Gimeno també ha parlat del rol i la situació actual de la Justícia i ha volgut defensar l'aparell judicial de l'Estat: "La justícia espanyola no té més o menys garanties que altres sistemes penals on els fiscals també els nomena el govern". Gimeno, però, ha reconegut que hi ha casos on "la justícia no és millor" i que cal "ser més efectius i millorar les eines" de les quals es disposa. El magistrat també s'ha mostrat favorable a transferir poder del Consell General del Poder Judicial a consells autonòmics "més pròxims al ciutadà".

Preguntat sobre els múltiples casos de corrupció, Gimeno ha evitat fer cap valoració i només ha assegurat que "la justícia ha pres una decisió" que cal respectar.

stats