Política 05/07/2014

Iceta s'obre a col·laborar amb Mas si rectifica l'aposta per la consulta i el rumb econòmic

El futur primer secretari del PSC sosté que a Catalunya "li aniria molt bé" que els socialistes formessin part del Govern

Efe
2 min

BarcelonaEl diputat socialista Miquel Iceta ha assegurat aquest dissabte que, quan sigui primer secretari, el PSC "sempre" estarà disposat a col·laborar amb el govern d'Artur Mas si rectifica el seu rumb en algunes polítiques, com en la lluita contra la crisi econòmica o, especialment, la consulta sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El PSC és un partit amb vocació majoritària i de govern. El PSC estarà sempre disposat a treballar amb qualsevol govern que posi per davant la resolució dels problemes del país", ha afirmat Iceta en declaracions a l'agència Efe.

Una vegada surti escollit com a nou líder socialista el dia 13 de juliol, Iceta demanarà una entrevista amb Mas, al qual explicarà que la nova direcció del PSC "es posa a disposició del país", relatarà la seva visió de la política catalana actual i escoltarà quin és el seu punt de vista sobre aquestes qüestions.

En aquest sentit, Iceta ha deixat clar que el PSC ha de passar a l'"ofensiva" i entrar en una fase de "propostes i de combatre en el terreny de les idees, i això requereix moure's, moure's bé i repetir moltes vegades les coses fins que siguin enteses".

El diputat s'"imagina" així un PSC "gran, molt divers, unit però amb matisos i sensibilitats diferenciades", però també situat "en primera línia" i amb responsabilitats de govern, "no sols en l'àmbit local, sinó també en l'àmbit català i espanyol".

És per això que Iceta ha obert la porta a "col·laborar amb tothom", fins i tot amb l'executiu català, sense que això suposi, però, apartar-se d'unes prioritats "molt clares".

"Si és un Govern que està disposat a lluitar pel creixement econòmic, la creació de llocs de treball, la reducció de desigualtats o el combat contra la pobresa, el PSC és clar que estarà disposat a col·laborar. I ho estarà amb aquells que, en els termes de relació entre Catalunya i la resta d'Espanya, vulguin contribuir que es pugui fer una consulta, que només pot ser legal i acordada, i vulguin un nou acord amb la resta d'Espanya", ha afirmat.

Si estan en aquesta "longitud d'ona", ha dit Iceta, el PSC tindrà la porta sempre oberta a col·laborar "amb qui faci falta": "Per fer això es pot comptar amb nosaltres des del Govern i des de fora del Govern".

Perquè, pel diputat, a Catalunya li "aniria molt bé" que el PSC estigués en el Govern, ja que les idees que defensen els socialistes són "les que millor poden respondre a les preocupacions dels catalans en l'àmbit econòmic, social i nacional".

"Si és per trencar amb Espanya, no m'interessa i no podrem col·laborar; si és per seguir amb una política de retallades, no podrem col·laborar; i si és per donar suport a alguns que neguen que hagi un problema de relacions de Catalunya amb la resta d'Espanya, no podrem col·laborar", ha insistit.

En aquest sentit, ha volgut dirigir-se també a la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho: "Vaig escoltar amb molt interès unes declaracions en les quals deia que el PSC vagi amb el PP a defensar la Constitució. Doncs jo li dic que vingui amb nosaltres a reformar-la i a fer possible la continuïtat d'un projecte de convivència que pateix fortes tensions i podria trencar-se".

stats