GOVERNABILITAT
Política 29/10/2014

Mas s'obre a negociar els pressupostos amb el PSC si se suma al nou 9-N

El president català confirma que l'executiu presentarà comptes per al 2015 encara que no tingui els suports necessaris per aprovar-los. Junqueras reitera que ERC no pensa participar d'uns pressupostos amb 4.000 milions més de retallades

M. Colomer / R. Tugas
1 min
Miquel Iceta, aquest dimecres al Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha suggerit aquest dimecres al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que si vol negociar els pressupostos del 2015 i buscar ponts d'entesa amb el Govern de CiU, primer doni suport al procés participatiu del 9-N. "Sóc dels que creu que cal acabar les legislatures i no prorrogar pressupostos", ha afirmat el líder dels socialistes catalans al Parlament, moment en què Mas li ha avançat que, encara que no tingui cap soci assegurat, l'executiu presentarà uns comptes. "El Govern ha hagut de recompondre l'estratègia [arran del trencament amb ERC], parlarem entre tots", ha reconegut el president català, que també ha admès que són "conscients que és una operació de risc".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, Iceta s'ha obert a negociar prèviament aquests comptes: "Si els vol presentar en un marc d'un mínim de discussió, potser que en comencem a parlar abans que sigui tard". "Apunti's ara al procés de participació ciutadana", li ha replicat Mas, ja que, "si hi són, serà més fàcil parlar de tota la resta".

ERC referma que no els aprovarà

Després que ERC s'oferís aquest dimarts a donar suport a una pròrroga pressupostària sempre que el Govern recuperi la segona paga extra dels treballadors públics, el líder republicà, Oriol Junqueras, ha reiterat que no participaran d'uns altres pressupostos autonòmics que s'haurien de fer amb 4.000 milions menys d'ingressos, cosa que, a criteri d'ERC, els farien inviables.

stats