Política 19/10/2012

Sáenz de Santamaría renya Felip Puig i l'avisa que ha de "defensar els drets dels ciutadans dins del marc constitucional"

La vicepresidenta espanyola recorda al conseller les seves "obligacions" i "les rates de la Model", competència d'una altra conselleria

Ara
2 min
Soraya Sáenz de Santamaría, en la roda de premsa posterior al consell de ministres / EFE

BarcelonaLa vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha partit del posicionament del Sindicat de Policies de Catalunya i altres sindicats dels Mossos, que demanen que no s'utilitzi el cos políticament, per carregar contra el conseller d'Interior, Felip Puig, aquest divendres. "Han estat els Mossos [els sindicats] mateixos els que han posat de manifest que ells han de complir la llei", ha dit la vicepresidenta quan li han preguntat per les paraules del conseller. Puig va dir que en cas d'un xoc amb Madrid per la consulta d'independència "els Mossos estaran al servei del país i de les seves institucions".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sáenz de Santamaría es referia a les seves paraules de Puig de dimecres, en què va deixar entendre que els agents estarien al costat del govern català en cas d'una consulta d'autodeterminació feta sense el permís de Madrid. "Jo li recordaria [a Felip Puig] que és conseller d'Interior de la Generalitat i que ho és per defensar els drets dels ciutadans dins del marc de la Constitució", ha dit la vicepresidenta espanyola. Sáenz de Santamaría ha afegit que quan no es compleixen les obligacions "després passa que et creixen les xinxes i les rates en una presó de Barcelona", ha afegit en referència a les condicions de la presó Model.

Amb aquestes paraules, sembla que Sáenz de Santamaría no conegui l'estructura del govern català: contràriament al que passa al govern espanyol, a la Generalitat les presons no depenen d'Interior, sinó de Justícia.

El Sindicat de Policies de Catalunya ha dit aquest divendres en un comunicat que "l'obediència deguda" no pot emparar ordres "en contra de la Constitució i les lleis". "Les forces i cossos de seguretat de l'Estat estan per fer complir la llei i els mossos tenen clar quina és la seva obligació", ha remarcat Sáenz de Santamaría.

stats