Política 06/03/2016

Munté adverteix al PSC que l'acord amb Ciutadans "el desconnecta i l'allunya molt de la realitat" de Catalunya

La consellera de la Presidència assegura que el 'no' rotund al referèndum és "preocupant" i "decebedor"

Ara
1 min
La consellera de la Presidència, Neus Munté, a Arenys de Mar

BarcelonaLa consellera de la Presidència, Neus Munté, observa amb preocupació l'escenari polític que s'ha obert a l'Estat després del fracàs de la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Munté també veu amb mals ulls el fet que el PSC hagi validat aquest diumenge en el marc del seu consell nacional l'acord entre el PSOE i Ciutadans per desbloquejar la legislatura. Segons Munté, que ha inaugurat el nou camp de futbol d'Arenys de Mar, el "canvi de criteri" dels socialistes catalans al voltant del referèndum "el desconnecta i l'allunya molt de la realitat de Catalunya, on un 80% dels ciutadans estan a favor del dret a decidir".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu del Govern troba que aquesta negativa rotunda al referèndum és "preocupant i decebedora" perquè demostra que "no hi ha cap voluntat d'oferir una resposta política a Catalunya al nivell de la demanda ciutadana i cívica".

Segons Munté, Catalunya ha de "continuar fent el seu camí i tirar endavant", tot i que no ha tancat la porta a "continuar demanant que a l'altra banda hi hagi una voluntat de diàleg a l'altura del que el poble de Catalunya reclama, necessita i mereix". El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va acusar ahir els partits espanyols de "tirar-se els plats pel cap" en lloc de dialogar.

stats