Política 07/11/2014

Carme Forcadell: "Diumenge demostrarem que Catalunya pot ser un país lliure i independent ben aviat"

Final de campanya èpic d''Ara és l'hora' davant milers de persones a Barcelona. El president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, clama: "Votarem pesi el que pesi als que ens han posat tants obstacles". Muriel Casals defensa que el 9-N serà un "acte veritable de sobirania"

Oriol March / Marc Colomer
2 min

BarcelonaLa presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha clamat aquest divendres perquè els catalans "demostrin" diumenge amb la seva participació que "ben aviat Catalunya serà un país lliure i independent". Durant un final de campanya d''Ara és l'hora' carregat d'èpica, Forcadell ha fet una crida a la màxima participació davant el que la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, ha definit com un "veritable acte de sobirania".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Després de 300 anys, els catalans farem un acte veritable de sobirania aquest diumenge" en el procés de participació que Govern i societat civil preparen per al 9-N, ha dit Casals. "Cal un darrer esforç. El repte és molt important: fer del 9-N una acte massiu en defensa de la democràcia i dels drets fonamentals. No podem votar en el referèndum que el poble demanava, l'Estat ho ha impedit, però aconseguirem que un acte sense validesa jurídica tingui importància política", ha defensat.

Forcadell ha animat també els partidaris del 'sí-no', i els del 'no', a participar sense complexos en el procés participatiu, però ha defensat que l¡independentisme defensarà amb el seu sí-sí per "dignitat" i "perquè ningú ens pot negar el dret a votar, perquè nosaltres no volem que ens converteixin en súbdits". "Volem una República Catalana que treballi per al benestar de tots i no per al benefici d'uns quants", ha clamat Forcadell, que també ha defensat una "República Catalana que condemni els culpables i persegueixi els corruptes".

"Votarem, i farem sentir la nostra veu"

"Votarem encara que pesi als que ens han posat tants obstacles, i farem sentir la nostra veu". Així s'ha expressat el president del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Joan Rigol, aquest divendres durant l'acte de final de la campanya per la independència 'Ara és l'hora' a l'Avinguda Maria Cristina de Barcelona davant milers de persones.

Rigol ha fet una crida a una gran mobilització el 9-N per tal de seguir empenyent el procés d'independència del país.

stats