Política 03/03/2014

El candidat promogut per Nuet (EUiA) a les europees renuncia

El membre de Procés Constituent Gerardo Pisarello no concorrerà al procés de primàries decebut perquè IU el volia situar a l'onzè lloc a la llista

Ara
1 min

BarcelonaJoan Josep Nuet, el coordinador general d'EUiA, va convèncer Gerardo Pisarello, professor de dret constitucional de la UB, membre de Procés Constituent i del consell de redacció de la revista Sin Permiso i molt implicat en els moviments socials, per ser el candidat dels comunistes catalans a les eleccions europees del 25 de maig. La decisió de Nuet no estava sent fàcil de gestionar dins el partit, on dos militants ja s'havien presentat a les primàries. El coordinador general va forçar una votació, que s'havia de celebrar aquest cap de setmana, sobre la incorporació de l'independent Pisarello, que finalment quedarà en no res perquè ell ha tirat la tovallola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El detonant? Que IU no li garantia un lloc de sortida a les llistes, segons que explica ell mateix al seu blog. "El camí de la proposta s'ha vist interromput per la decisió del consell federal d'IU de pactar ja l'ordre definitiu de la llista", explica. La formació que lidera Cayo Lara va decidir aquest cap de setmana la seva llista a Europa. El lloc que va reservar per ICV (que en les darreres convocatòries era el 2) serà el 3 i per EUiA guarda l'11. Les millors enquestes donen a IU-ICV-Cha nou diputats el 25-M.

Pisarello es proposava, amb un projecte concebut des de Catalunya i amb veu pròpia, "connectar amb els moviments socials, impugnar el bipartidisme heretat de la Transició, tendir ponts entre les esquerres contràries a la troica i favorables al dret a decidir dels pobles i contribuir a la regeneració de les formes de fer política". Per tot això, afirma, calia el "reconeixement en un lloc clar de sortida".

stats