Política 10/12/2012

Navarro proposa la formació d'un Govern d'unitat nacional

Sosté que hauria d'estar format per personalitats "del màxim prestigi i consens possible"

Sara González
1 min
Pere Navarro, a la seu nacional del PSC aquest dilluns / ACN

BarcelonaEl líder del PSC, Pere Navarro, considera que després del 25-N i l'escenari de debilitat política resultant, és necessari un Govern d'unitat nacional per garantir una estabilitat i fer front a les dificultats econòmiques que travessa Catalunya. El secretariat del PSC ha aprovat avui una declaració política en la qual defensen que el Govern hauria d'estar format per "personalitats del màxim prestigi i consens possible", sense que s'hagi de respondre a la lògica de repartiment de conselleries entre partits polítics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El document, que en cap moment es refereix a la consulta d'autodeterminació, també defensa que el nou executiu estigui presidit per un diputat de la força política amb més vots, és a dir, CiU, i Navarro ha insistit que pel seu partit seria "preferible" que no fos Artur Mas. El primer secretari del PSC ha afirmat que en les properes setmanes es reunirà amb la resta de partits per explorar les vies d'entesa per formar un govern de concentració.

Aquest govern de concentració hauria de tenir, segons el PSC, un programa centrat en garantir l'estabilitat financera i la cohesió social, que incorporés la defensa de reformar la Constitució en un sentit federal i millorar la qualitat democràtica. En aquest últim punt, cita com a exemples acordar una llei electoral catalana i la "restitució immediata de la pluralitat i la neutralitat dels mitjans públics de comunicació a Catalunya".

Malgrat aquest oferiment de Govern d'unitat, el líder del PSC ha assegurat que durant la reunió que va mantenir la setmana passada amb el president en funcions, va poder constatar que Mas "segueix enrocat" en els seus objectius sobiranistes i en un pacte amb ERC.

stats