CONGRÉS D'URGÈNCIA
Política 27/01/2013

Núria Cadenes relleva Strubell al capdavant de Solidaritat

Ara
2 min
La nova presidenta de Solidaritat, Núria Cadenes.

BARCELONA.Després de la derrota electoral del 25 de novembre, en què Solidaritat Catalana per la Independència va quedar-se sense representació al Parlament, el partit va organitzar ahir el seu segon congrés a Vic, on es va comprometre a seguir treballant per la independència de Catalunya des del carrer i va escollir la nova executiva. L'escriptora i periodista Núria Cadenes, que a les eleccions anava de número tres, va ser elegida nova presidenta i va rellevar així Toni Strubell. Uriel Bertran repeteix com a secretari general i Alfons López Tena, que va ser el cap de llista, seguirà a l'executiva però no exercirà de portaveu, sinó que assumirà la secretaria de política institucional, per fer un seguiment del procés d'autodeterminació del país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Nosaltres vam néixer per tirar endavant el procés cap a la independència i això és el que continuarem fent", va assegurar Cadenes. I és que la ponència política, que va ser llegida davant dels 500 adherits presents al congrés, posa en dubte que CiU i ERC acabin convocant un referèndum. Malgrat la renovació "forçosa" que ha hagut de fer el partit després del daltabaix electoral, la nova presidenta va explicar a l'ACN que l'objectiu de la formació serà seguir treballant perquè les prioritats de Catalunya siguin la declaració de la independència des del Parlament, la defensa dels drets socials, la democràcia real com a fórmula de regeneració democràtica, el desenvolupament territorial del país i la defensa de la realitat nacional de Catalunya, en especial de la llengua i la cultura.

Solidaritat, que no s'ha plantejat si tornarà a presentar-se a unes eleccions al Parlament, centrarà el seu futur immeditat en la tasca municipal, ja que tenen una cinquantena de regidors i un alcalde, el de Gallifa.

stats