DEBAT DE POLÍTICA GENERAL
Política 26/09/2013

Junqueras: "Som independentistes perquè en tenim tot el dret i una necessitat urgent"

El líder d'ERC denuncia que en la crisi "els sacrificis els assumeixen quasi exclusivament els nostres treballadors"

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha fet aquest dijous una intervenció inicial en el debat de política general en què no ha burxat en cap moment Artur Mas i, per contra, s'ha centrat a analitzar la situació econòmica i social actual a nivell nacional i internacional. Així, el líder dels republicans s'ha mostrat "molt preocupat" pels nivells d'atur i de pobresa, però també "força esperançat" per alguns indicadors com les exportacions, les inversions estrangeres o l'increment dels ingressos per turisme. Tot i això, també ha indicat que "hi ha sectors que en surten prou beneficiats" i que "els guanys en la competitivitat s'han fet a acosta quasi exclusivament de la reducció de salaris". "Els sacrificis els assumeixen quasi exclusivament els nostres treballadors, amb perjudicis per a la nostra economia, amb conseqüències per al consum privat", ha denunciat el president d'ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant aquest panorama, Junqueras ha criticat que els pressupostos de la Generalitat per fer-hi front depenen del govern espanyol. I, tot i això, de cara als comptes del 2014, ha apuntat que "les necessitats dels nostres ciutadans ens constitueixen una obligació, que siguin els pressupostos més justos en termes relatius dels últims anys". "No pot ser que el Govern afebleixi la CCMA per afavorir possibles competidors de l'àmbit privat", ha afegit el republicà de cara a la negociació que afrontarà amb CiU aviat.

Finalment, Junqueras ha reivindicat que, per fer front a la crisi, "les millors eines possibles són les eines d'un estat", i ha subratllat: "Som independentistes perquè en tenim tot el dret i perquè en tenim una necessitat urgent". "Aquest procés no l'impulsarem tots amb el mateix entusiasme, però allò que el legitima és que tot això ho fem per a tothom", ha afegit.

stats