Política 14/11/2016

El PDECat defensa no posar en risc els funcionaris si s'obren els ajuntaments el 6 de desembre

Marta Pascal afirma que el seu partit vetllarà perquè en la tramitació dels pressupostos no es gravi més les rendes mitjanes i es preservi la col·laboració publicoprivada

Gerard Pruna
2 min
foto_3118357

BarcelonaL'endemà de la gran mobilització sobiranista a Barcelona en suport dels càrrecs electes investigats pel procés i amb el 'sí' de la CUP a tramitar els pressupostos afermat dissabte en el consell polític de l'esquerra anticapitalista, la coordinadora general del Partit Demòcrata (PDECat), Marta Pascal, s'ha mostrat satisfeta de com va anar l'acte, tant per la participació com pel to de la concentració, i ha reivindicat que el sobiranisme respon cada vegada amb més somriures a un estat espanyol disposat a utilitzar qualsevol eina judicial per aturar el procés. "Ahir no només hi érem els independentistes, hi érem els demòcrates".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre la possibilitat, avançada per Nació Digital, que les forces sobiranistes facin una obertura simbòlica d'ajuntaments el 6 de desembre amb motiu del dia de la Constitució, Pascal ha explicat que el PDECat no ha rebut encara cap proposta en aquesta línia, i s'ha mostrat partidària d'un "gran acte en què els càrrecs electes es puguin trobar" per sobre de "grans gesticulacions".

A més, com ja va passar després del 12-O, Pascal ha fet una crida a no posar en risc els funcionaris. "És fonamental preservar que els funcionaris se sentin fora de qualsevol càrrega política", ha apuntat, i ha subratllat que és l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) qui s'ha de posicionar. Tanmateix, ha apuntat que encara és aviat per parlar d'aquest extrem perquè no hi ha res sobre la taula.

Negociació dels pressupostos

Pel que fa al 'sí' de la CUP, ha celebrat l'aval inicial de la CUP tot i els "mesos perduts", i ha avançat que durant la seva tramitació el PDECat vetllarà perquè no es gravi més a les rendes mitjanes i per preservar el model de col·laboració publicoprivada. Tanmateix, ha demanat responsabilitat a tots els actors i, com va fer dissabte, ha demanat que tothom surti de la zona de confort.

stats