NOU FINANÇAMENT
Política 26/05/2012

PSC i ICV reclamen un vernís social al pacte fiscal

Pere Navarro reclama una garantia de "més polítiques socials" i Laia Ortiz aposta per "abordar el problema de l'espoli fiscal dels rics cap a les rendes més baixes"

Agències
1 min
La diputada d'ICV-EUiA al Congrés, Laia Ortiz, a l'Aplec del Caragol de Lleida

Terrassa / LleidaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha assegurat aquest matí des de Terrassa que l'èxit de la propera cimera sobre el pacte fiscal de dimecres dependrà en bona part de la "sensibilitat" que tingui el Govern per incorporar a la proposta del futur model de finançament les demandes dels partits de l'oposició. Així, Navarro ha seguit pressionant per modificar la proposta aprovada en comissió per CiU, ICV-EUiA i ERC en la línia del concert econòmic i ha apuntat que la proposta dels socialistes reclamarà, a més d'un millor finançament per a Catalunya, la garantia de "més polítiques socials, de creixement econòmic, de millora dels serveis públics, d'opcions de futur pels joves i d'ajuda a les pimes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, la portaveu d'ICV i diputada al Congrés, Laia Ortiz, ha defensat des de l'Aplec del Cargol que l'acord del pacte fiscal no pot deixar fora els principals problemes de Catalunya com l'atur i la pobresa creixent. "Cal un canvi de model per tenir major poder per decidir què fer amb els nostres ingressos i definir la quota de solidaritat amb la resta de l'Estat. També cal abordar el problema de l'espoli fiscal dels rics cap a les rendes més baixes, el frau i la inequitat de la política fiscal", ha remarcat la diputada ecosocialista. ICV anirà a la cimera de dimecres amb voluntat "constructiva" i de sumar consensos però ha demanat a CDC i Unió que abans es posin d'acord en una única proposta, i al PP, "que vingui amb actitud constructiva, ni amb xantatges ni amb vetos"

stats